IT Business

Tartalom átvétel
Az itbusiness.hu honlap azon RSS csatornája, melybe minden olyan publikált anyag belekerül - függetlenül a tartalom rovatszerű hovatartozásától - amelyet fontosnak tartunk. 
Frissítve: 18 óra 26 perc

A legkeresettebb emberek, cégek, cikkek, posztok – április

2014. április 17. 11.00
Havi rangsorunk mindig objektív statisztika eredménye. Online felületeink látogatottsági adatai alakítják ki.
Kategóriák: IT-Business

Sikert aratott a megújult EMMA

2014. április 16. 19.00
Az Enterprise Group az április elején megrendezett Magyar Kórházszövetség (MKSZ) Kongresszusán mutatta be az Enterprise Multi Medikai Alkalmazás 2.0 verzióját. Az integrált medikai rendszer előremutató technológiai megoldásai új távlatokat nyitnak az egészségügyi informatikában.
Kategóriák: IT-Business

Magyar fejlesztésű biztonsági appot minősített az amerikai szabványügyi hivatal

2014. április 16. 15.00
A telefonbeszélgetések és SMS üzenetek titkosítását végző alkalmazás kategóriájában a világon elsőként szerezte meg az amerikai Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Hivatal FIPS 140-2-es minősítését. A Zybex Secure Phone erősségére jellemző, hogy az Amerikai Biztonsági Hivatal (NSA) "szigorúan titkos" besorolású információinak védelmére is alkalmas.
Kategóriák: IT-Business

Útdíj mobilról

2014. április 16. 14.00
Nem egészen egy évvel az elektronikus útdíjfizetési rendszer indulása után már mobilról is lehetőség van a díj kiegyenlítésére. Az alkalmazásba a későbbiekben az e-matrica és a parkolás is integrálódik.
Kategóriák: IT-Business

Indul a negyedik mobilszolgáltató

2014. április 16. 13.00
Május 22-én a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Ethical Hacking Konferencia keretében a negyedik GSM szolgáltató is elstartol a tervek szerint. Persze, ez csak egy fantom szolgáltatás lesz és mindössze egy órácskát fog „garázdálkodni” a mobilpiacon.
Kategóriák: IT-Business

Innováció cégen belül

2014. április 16. 11.00
Milyen stratégiával lehet erősíteni a vállalkozó szellemet a szervezeten belül? Erre kereste a választ a Regus legújabb felmérése.
Kategóriák: IT-Business

Pályára fel!

2014. április 16. 09.00
Ha már Magyarországon emberközpontú világban élünk, akkor mi más lenne egy rendezvény középpontjában, mint maga az ember? Vagyis a Human Hungary.
Kategóriák: IT-Business

Adatok a felhőben

2014. április 16. 07.00
Néhány évvel ezelőtt, amikor a felhő alapú szolgáltatások világhódító útra indultak, hazánkban még csak a legnyitottabb vállalatok és szervezetek kacérkodtak bevezetésének gondolatával. Mára ez a kép jelentősen átalakult, és piaci szegmenstől függetlenül szinte mindenhol felütötte a fejét a saját üzemeltetésű fizikai infrastruktúra csökkentése, bizonyos feladatok, szolgáltatások átköltöztetése a „felhőbe”. Ennek következményeképp a céges hardver és szoftver erőforrások, alkalmazások, dokumentumok, bárhol és bármikor elérhetővé váltak az arra jogosultak számára.
Kategóriák: IT-Business

Elektronikus fizetőeszközzel újítana a Facebook

2014. április 15. 18.00
Azt régóta tudjuk, hogy a Facebook már jóval több annál, amit a Zuckerberg fiú egykor megálmodott. A cuki kutyás posztok világán túl, most épp pénzügyi szolgáltatások bevezetésére készül az internetes vállalat: elektronikus pénzt bocsátanának ki, emellett pedig átutalásokat is kezelnének.
Kategóriák: IT-Business

Az infokommunikáció kiemelt terület lesz a következő négy évben

2014. április 15. 17.00
A szakemberek optimistábbak, mint az utóbbi 6 évben bármikor: 44%-uk a projektek számának növekedését jósolja – derült ki a minap rendezett Projektmenedzsment Fórumon.
Kategóriák: IT-Business

Mától kapható a Google Glass – persze, csak húzós feltételek mellett

2014. április 15. 15.00
Április 15-től egy napig érvényes az internetes cég ajánlata, amelynek egyébként számos olyan követelménye van, hogy azért mégse rohanhasson mindenki okosszemüveget venni.
Kategóriák: IT-Business

Vállalati sörrel kampányol a Misys

2014. április 15. 11.00
A pénzügyi informatika vezető szolgáltatója Budapesten és Miskolcon alakítja ki digitális laboratóriumát.
Kategóriák: IT-Business

Káros a túlzott mobilozás

2014. április 15. 09.00
Brit optikusok szerint a túlzott mobiltelefon-használat miatt szemeink tartósan károsodhatnak. Tanácsuk: néha azért nézzünk fel a képernyőről, tartsunk szünetet.
Kategóriák: IT-Business

Munkahelyünk a második családunk – vagy nem

2014. április 15. 07.00
A család kötelékében tanuljuk meg a társas kapcsolatok szabályait, ha ez a tanulási folyamat sérül, akkor munkahelyünkön is gondban leszünk. Az ideális munkahely az, ahol a családban megtanult készségeket tudjuk alkalmazni. De főnökünket ne tartsuk az atyánknak.
Kategóriák: IT-Business

Mobil egészségügyre fókuszál az Európai Bizottság

2014. április 14. 18.00
A napokban elindult m-egészségügyi konzultáció keretében az uniós intézmény arra keres választ, hogy miként javítható az európai polgárok egészségi állapota és jólléte mobileszközök segítségével.
Kategóriák: IT-Business

Népszerű az elektronikus szja-bevallás

2014. április 14. 17.00
Egyre több személyijövedelemadó-bevallás érkezik az interneten a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV).
Kategóriák: IT-Business

Sikeresen zárult a MMATT projekt

2014. április 14. 16.00
Innovációs klaszterek pályázataitól hangos ma a média. Múlt héten az Alliance Informatikai és Innovációs Klaszterhez kapcsolódó MMATT Kft. zárta le mobilkommunikációra épülő oktatástámogató és tudástranszfer szoftverének fejlesztési projektjét.
Kategóriák: IT-Business

Migrált az Allianz

2014. április 14. 14.00
Évente hárommillió eurót takarít meg működési költségeiből az Allianz Hungária a Frankfurtban kiépített új, regionális adatközpontnak köszönhetően.
Kategóriák: IT-Business

Túlélőversenyt vívnak a nagyágyúk

2014. április 14. 11.00
Igyekeznek rugalmasan reagálni a változó üzleti környezetre a technológiai ipar legnagyobb szereplői is. A felhőben, az IoE-ben és a mobilitásban látják a legnagyobb lehetőségeket.
Kategóriák: IT-Business

Paranoiás online útikalauz

2014. április 14. 09.00
Edward Snowden óta tudjuk, hogy online életünk nem a miénk, bárki, bármikor, bármibe beleláthat. Ehhez képest nem nagyon könnyű névtelenül használni az internetet. Összeállításunkban ehhez nyújtunk segítséget.
Kategóriák: IT-Business