IT Biztonság letölthető tankönyv

Tallózó

Tanulmány a magyarországi digitális megosztottságról

Megjelent az Információs Társadalom folyóirat 2008. évi 2. száma, melynek témája ezúttal az e-befogadás (e-inclusion).

A Molnár Szilárd és Alföldi István által szerkesztett tematikus szám az e-befogadás év kapcsán a fogalommal kapcsolatos tématerületeket járja körbe. 

Kulcsszavak:

eVITA konferencia a Magyar Televizióban

2008 április 3-5 között került megrendezésre az eVITA 2008 - Infokommunikáció az életvitel szolgálatában - Konferencia és Szakkiállítás.

Az erről készült összeállítás a Magyar Televízió - M2 - Membrán című műsorában került adásba 2008. április 16-án, amely teljes hosszában most itt is megtekinthető.

Kulcsszavak:

Ötpárti és civil együttműködés az információs társadalom és az elektronikus társadalmi befogadás érdekében

A DE! programmal az NJSZT részt vesz a digitális esélyegyenlőség megteremtését célul kitűző ötpárti és civil együttműködésben, amelyről 2008. január 8-án a következő sajtóközlemény jelent meg:

Sajtóközlemény, 2008. január 8.

Az Unió a képzésben, az emberbe történő beruházás növelésében, a motiválásban látja a kiutat; ezért nem hálózatokra, gépekre, hanem motivációs programokra és oktatásra kell fókuszálnunk és költenünk: az emberbe kell beruháznunk, s nemcsak a fél év alatt elavuló technológiákba.

Kulcsszavak:

Alföldi: digitális esélyegyenlőség a zászlón

Megkérdeztük Alföldi Istvánt, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ügyvezető igazgatóját, mit tart az NJSZT 2007. évi közgyűlése egyik fő szakmai döntéséről, a digitális esélyegyenlőség kezdeményezésről, illetve hogyan látja a most tizedik éve folytatott munkáját a társaságnál.

- A közgyűlés mit határozott a digitális esélyegyenlőség megteremtése érdekében?

Kulcsszavak:

Nemzetközi bizonyítvány

Magyar kezdeményezés a világ hétmilliós ECDL-közösségének.

2007 március 28-án rendezték meg a magyarországi ECDL-vizsgaközpontok 9. országos fórumát, amelyen az országban jelenleg működő 410 vizsgaközpont szinte mindegyike képviseltette magát. Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója szerint a munkaértekezlet legnagyobb várakozással kísért témája a magyarországi ECDL Select bevezetése volt.

Digitális esélyegyenlőség

Kulcsszavak:

Az NJSZT is beszáll

A módszertani központ munkatársai arra számítanak, hogy ebben az évben tömegével jelentkezik majd igény – a legnagyobb számban a helyi önkormányzatoktól és a kistérségek részéről – a tanúsított ügy- és iratkezelő rendszerek iránt, hiszen 2007-től a közfeladatot ellátó szervezetek már csak ilyen szoftvereket vezethetnek be.

Kulcsszavak:

Tanulni kell az ügyintézést

Az EKMK amolyan „népnevelői” szerepet vállalt azzal, hogy bemutatótermében február közepétől tanfolyamot szervezett a hazai és nemzetközi (elsősorban európai uniós) megoldások és tapasztalatok bemutatására, széles körű ismertté tételére. A program – amely 43 bemutatót tartalmaz 26 előadó szervezettel, céggel – azt a célt szolgálja, hogy a meghívott hallgatóság – központi, területi állami vezetők, jegyzők, önkormányzati informatikusok – első kézből ismerkedjenek meg a korszerű megoldásokkal.

Mártonffy Attila, IT-BUSINESS 2007. február 13.
 

Kulcsszavak: