IT Biztonság letölthető tankönyv

Agóra

Múzeumba került Dragon György játékújságíró hagyatéka

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) az infokommunikációval foglalkozó szervezetek között egyedülálló tevékenységet folytat a múlt értékeinek megőrzéséért. A Társaság nemcsak az informatika kezdeteinek relikviáit, de a közelmúlt, a személyi számítógép és a videojátékok történetének emlékeit is kutatásra és megőrzésre méltónak tartja.

Gyu hagyaték

Kulcsszavak:

Történelmi lépés az informatika-történetben: bokrétaünnep Szegeden

Elérte legmagasabb pontját az épülő Agora, azaz a szegedi Csodák palotájának szerkezete. A hagyományokhoz híven csütörtökön délután bokrétaünnepséget rendeztek az IKV egykori telephelyén épülő tudományos és kulturális központban, amely otthont ad majd az NJSZT vezetésével készülő informatika-történeti gyűjteménynek is. 
 
Kulcsszavak:

NJSZT-támogatással készül Európa legjelentősebb informatika-történeti gyűjteménye

2011. szeptember 21-én került sor Szegeden az AGÓRA SZEGED PÓLUS kulturális központ alapkőletételére, amely az Európai Unió támogatásával épül. Ez az intézmény ad majd otthont annak az európai színvonalú informatika-történeti kiállításnak is, amely a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) támogatásával jön létre. A kiállítandó gyűjtemény az Informatika-történeti Múzeum Alapítvány (ITMA) tulajdona, ennek egyik alapító tagja az NJSZT. Az Agóra Pólus várhatóan 2012. év végén lesz látogatható (szeptemberében nyitja meg kapuit).

Kulcsszavak:

Nem csodák Palotája, több annál - Informatika Történeti Múzeum Alapítvány

A Szeged MJV Önkormányzata partnerek bevonásával megpályázta, és reményei szerint meg is valósítja az Agóra Szeged Pólus elnevezésű intézményt.

Kulcsszavak: