IT Biztonság letölthető tankönyv

NJSZT50

50 éves a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság. A jubileummal kapcsolatos híreink itt olvashatók:

A digitális világ GPS-e

50 éve került fel a térképre az NJSZT


A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) nemcsak tisztújítást tartott november 5-én, de 50 éves jubileumát is megünnepelte „családi és baráti körben”. A Gellért szállóban tartott gálavacsora résztvevőit Alföldi István, a Társaság ügyvezető igazgatója köszöntötte.

Kulcsszavak:

Az NJSZT50 kiállítás Egerben

Az esemény időpontja: 
2019. feb. 08. 14.00 - 16.00
Helyszín: 
Varázstorony, Eszterházy Károly Egyetem „A” Épület, Eszterházy tér 1.

Szeged, Budapest és Kiskőrös után Egerbe vándorol a Neumann Társaság első fél évszázadát bemutató kiállításunk. A tárlat a küldetésünkben leírt hármas egység – Megőrizni a múlt értékeit, alkalmazkodni a jelenhez, befolyásolni a jövőt – mentén mutatja be tevékenységeinket. Egyedi ritkaságú dokumentumok és tárgyak tanúskodnak az NJSZT társadalomra gyakorolt hatásáról.
Emlékezzünk együtt sikereinkre!

A kiállítást megnyitja: Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója

Kulcsszavak:

NJSZT 2018

Kedves Barátunk!

Közeledik a Karácsony, az év vége, mindenki készül a pihenésre, a családdal töltött időre. A tartalmas téli napokhoz mi is szeretnénk hozzájárulni.

Idén ünnepeltük az NJSZT fél évszázados jubileumát. A programsorozat nagyon sikeres volt, ahogy arról reméljük személyesen vagy legalább a Hírlevelünkben és a Facebookon követve minket mindenki meggyőződhetett.

Kulcsszavak:

Diákok, robotok és az NJSZT50 ünnepe Kiskőrösön

Idei utolsó, de a területi szervezeteink közötti vándorlásban első helyszínén, Bács-Kiskun megyében, Kiskőrösön nyitott újra NJSZT50 kiállításunk december 14-én. A legnagyobb magyar írástudó, Petőfi Sándor szülőházától pár lépésnyire, a Petőfi Művelődési Központban találkozhatnak a digitális írástudás, az informatikai kultúra legrégebbi magyar tudományos egyesületének világával az érdeklődők.

Kulcsszavak:

Az NJSZT50 kiállítás Kiskőrösön

Az esemény időpontja: 
2018. dec. 14. 10.00 - 13.00
Helyszín: 
Petőfi Művelődési Központ, Kiskőrös, Petőfi Sándor út 4.

A 300 éves Kiskőrös köszönti az idén 50 éves Neumann János Számítógép-tudományi Társaságot.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Bács-Kiskun megyei Területi Szervezete és az NJSZT Térinformatikai Szakosztálya közös szervezésben konferenciával és kiállítás megnyitóval ünneplik a Társaságot.

A konferencia programja:

Az 50 éves NJSZT a jövőre 30 éves CEPIS-ben

Múlt hét csütörtökön, november 29-én tanácsülést tartott Berlinben a CEPIS, az Európai Professzionális Informatikai Társaságok Tanácsa. A jelentős múltú – és jövőjű – nemzetközi szervezetben a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) képviseli hazánkat.

Az NJSZT képviseletében Alföldi István ügyvezető igazgató vett részt a tanácskozáson, ahol számos fontos kérdésről, többek között a digitális írástudás, az ECDL ügyéről is szó esett, melyben az NJSZT nemzetközi rangot vívott ki.

Kulcsszavak:

Ne mulassza el az NJSZT50-et – Budapesten még egy hétig látható

Szeged után Budapesten november 13-án nyitottuk meg a más tárlatokon eddig nem látható, egyedi ritkaságokat tartalmazó kiállításunkat a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság első fél évszázadáról.

Az informatikatörténet szerelmeseinek és a Társaságunk múltja, jelene és jövője iránt érdeklődőknek egyaránt izgalmas tárlat a budapesti Zipernowsky Tudományok és Művészetek Házában (Bartók Béla út 33.) ingyenesen látogatható.

Kulcsszavak:

A Mester és MI – a teltházas tizenkettedik

A Mester és tanítványai – akár ezt a címet is adhatnánk a november 27-én rendezett Digitális Esélyegyenlőség konferenciánkról szóló cikknek, hiszen Neumann János életműve, máig ható gondolatai behálózták az előadásokat és az egész világunkat. Az idén 50 éves jubileumát ünnepelő Neumann János Számítógép-tudományi Társaság tizenkettedik DE!-konferenciáját tartotta meg, az immár megszokottan teltházas, sikeres eseménynek ismét az idén százéves Danubius Hotel Gellért adott helyet.

Az NJSZT díjazottai és az Év Informatikai Újságírója 2018

2018. november 27-én, a tizenkettedik Digitális Esélyegyenlőség konferencián, ünnepélyes keretek között került sor az NJSZT 2018. évi díjainak átadására. A kitüntetéseket Dr. Beck György, a Társaság elnöke és Alföldi István, a Társaság ügyvezető igazgatója adta át.

Neumann-díj: Dr. Dobay Péter

Kulcsszavak:

Szombati szakmai nap az NJSZT50 kiállításon

Az esemény időpontja: 
2018. nov. 24. 14.00 - 16.00
Helyszín: 
Zipernowsky Tudományok és Művészetek Háza, Budapest, Bartók Béla út 33.

Egy kiállítás, amely egyszerre szól múltról, jelenről és jövőről…

Lemaradt az NJSZT50 kiállításról Szegeden? Nem jutott el a budapesti megnyitóra sem? És hétköznap sincs ideje kiállítást nézni? Ne hagyja ki a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság történetét és küldetését bemutató, különleges tárlatot!

November 24-én, szombaton, 14 órától szeretettel látjuk ingyenes szakmai napunkon!

Kulcsszavak: