IT Biztonság letölthető tankönyv

Digitális esélyegyenlőség (DE!)

A civil társadalom iránti szakmai felelősségvállalásának tudatában Digitális Esélyegyenlőség néven országos mozgalmat indított a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). A cél az, hogy rövid időn belül mindenki teljes értékű tagja lehessen az információs társadalomnak: a számítógép és a világháló használatának lehetősége és képessége mindenki rendelkezésére állhasson. Tovább...

Hírek: 

Regisztrálj és vegyél részt Te is a WRO™ Legorobot versenyen!

Vannak olyan lelkes diákok az iskolában, akik érdeklődnek az informatika iránt? Szeretnéd, hogy a diákok „játszva” megtanuljanak Legorobotot programozni? Rendelkezik az iskolád LEGO EV3 szettel és szeretnétek gyakorlatban is használni? Regisztrálj 2-3 fős csapattal és képviseljétek ti Magyarországot 2019 novemberében a győri WRO Világdöntőn.

Édes az élet robotokkal – MIRK Budapest 2019

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg idén a RoboCupJunior nemzetközi verseny hazai minősítő versenyét, a Magyar Ifjúsági Robot Kupát. A nyíregyházi ligákra április 5-én kerül sor, ezekre még egészen február 25-ig lehet jelentkezni – mindenkit bátorítunk rá.

Önvezető mérnökhallgatók a RobonAUT versenyen

Február 9-én, szombaton immár a 10., jubileumi RobonAUT robotversenyét tartotta meg a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara. Évek óta módunk van követni a versenyt – és nyugodtan mondhatjuk, a fejlődés látványos.

Offline is legyen Online

Nélkülözhetetlen tudás – könyv alakban

A 12. Digitális Esélyegyenlőség konferencia videói

Az NJSZT idén immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Digitális Esélyegyenlőség konferenciát, a Mester és MI - Neumanntól a blokkláncig és tovább... címmel. Hagyományainkhoz híven a konferenciát online is követhették.

Az előadások videóit természetesen idén is elérhetővé tesszük:

10.00-10.25 Wisinger István főiskolai tanár, újságíró, média szociológus: Neumann János, a jövő mérnöke

Kulcsszavak:

A Mester és MI – a teltházas tizenkettedik

A Mester és tanítványai – akár ezt a címet is adhatnánk a november 27-én rendezett Digitális Esélyegyenlőség konferenciánkról szóló cikknek, hiszen Neumann János életműve, máig ható gondolatai behálózták az előadásokat és az egész világunkat. Az idén 50 éves jubileumát ünnepelő Neumann János Számítógép-tudományi Társaság tizenkettedik DE!-konferenciáját tartotta meg, az immár megszokottan teltházas, sikeres eseménynek ismét az idén százéves Danubius Hotel Gellért adott helyet.

Kulcsszavak:

Kódolj kedvezményesen

A Scolar Kiadó és az NJSZT közötti együttműködés eredményeként Társaságunk tagjai kedvezményesen vehetik meg a kiadó új "programozókönyvét".

A benne foglalt ismeretek nem is annyira tagjainknak, hanem gyerekeiknek-unokáiknak szólnak, de mindenki örömét lelheti az igényes, szép kötetben! Éljen Ön is a lehetőséggel!

Bővebben:

Kattintson rá! Féktelen siker a fakenews fék konferencia

Ön a kattintásvadász cím alapján rákattintott cikkünkre? Akkor alighanem tudja, hogy a bombasztikus cím ellenére nem álhírrel van dolga, hiszen a hír forrása megbízható. Köszönjük – és kérjük olvassa is el a cikket, mielőtt továbbosztaná!

Üzenet a Toronyházból

Tornyosulnak feladataink. De néha el kell engedni a munkát, bezárkózni otthonunkba, mondjuk egy jó könyvvel. A Galaktika egy ma már klasszikusnak számító mű magyar kiadásával tud hozzájárulni a kellemes otthoni időzéshez: James Graham Ballard angol sci-fi író High Rise című, 1975-ös regényét nemrég adták ki, Toronyház címmel.

Ország licenc a látássérült emberekért

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) évtizedek óta támogatja a fogyatékkal élők informatikához való hozzáférését, a digitális esélyegyenlőség jegyében sokoldalúan együttműködünk társszervezetekkel annak érdekében, hogy az információs társadalom akadálymentesítésében részt vállalhassunk.