Különböző szakmák legjobbjai mérettetik meg magukat az EuroSkills és WorldSkills versenyeken, melyek a szakképzések csúcsát jelentik, a WorldSkills a szakmák olimpiájaként is ismert. Most az ezekhez kapcsolódó Skills Junioron nyújtott szép teljesítményt együttműködő partnerünk, a BMSzC Neumann János Számítástechnikai Szakgimnázium.

Az EuroSkills 2018 Budapest válogatóval párhuzamosan, de formailag attól elkülönülő módon megrendezett verseny célja, hogy az informatikai szakgimnáziumi 11-es és 12-es tanulók is belekóstolhassanak a Skills-versenyek hangulatába, tapasztalatokat szerezhessenek.

A 2017. február 17-én megrendezett első Skills Junior versenyen 180-an vettek részt és az EuroSkills 2018 válogatóversenyhez hasonlóan sok szép eredmény született! Jó tudni, hogy a következő évek versenyein már kezdőként ilyen szép eredményeket elérő versenyzők fognak harcba szállni a döntőbe jutásért!

A BMSzC Neumann János Számítástechnikai Szakgimnáziumából hat tanuló jutott a legjobb 30 közé:

6. Bardi Dániel
11. Kun Szabolcs
12. Mészáros Szabolcs
14. Horváth Márk Zsolt
18. Princz Tamás
29. Kiss György

A 2017. március 18-án a HTTP Alapítvány által megrendezett "Legyél te is informatikus!" Informatikai Oktatási Konferencián a verseny első három helyezésének díjkiosztása mellett a legtöbb versenyzőt indító iskola díját is kiosztották. A versenyre 30 tanuló nevezett a BMSzC Neumann János SzG-ből és nagyon szép eredményekkel szerepeltek, így ezt a díjat a BMSzC Neumann János SzG-nek ítélte a bizottság.

Ezúton is gratulálunk a sikerhez!