IT Biztonság letölthető tankönyv

Az ECDL elfogadottsága a felsőoktatási intézményekben

Intézmény ECDL bizonyítvány elfogadottsága
Általános Vállalkozási Főiskola, Budapest Egyéni elbírálás szerinti részleges felmentés alapozó informatika tantárgyak alól.
BGF Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar, Zalaegerszeg Alapozó informatika tantárgyak esetén felmentés óralátogatás és vizsga alól.
BMF Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Kar Az első féléves alapozó informatika tantárgyak esetén a követelmény 40%-ára adnak mentességet.
BMF Keleti Károly Gazdasági Főiskolai Kar Az első féléves alapozó informatika tantárgyak esetén a követelmény 40%-ára adnak mentességet.
Debreceni Egyetem Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar Egyéni elbírálás szerinti részleges felmentés alapozó informatika tantárgyak alól.
Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar Alapozó informatika tantárgyak esetén felmentés óralátogatás és vizsga alól.
Dunaújvárosi Főiskola Egyéni elbírálás szerinti részleges felmentés alapozó informatika tantárgyak alól.
Eötvös József Főiskola Pedagógiai Fakultás Alapozó informatika tantárgyak esetén felmentés óralátogatás és vizsga alól.
Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Kar Az informatikai képzés bizonyos tantárgyai alól adnak mentességet.
Nemzetközi Üzleti Főiskola Egyéni elbírálás szerinti részleges felmentés alapozó informatika tantárgyak alól.
Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Az informatika vizsga kiváltására elfogadják az ECDL bizonyítványt. Két félev váltható ki, de csak akkor, ha az IKT alapimeretek modult is tatalmazza a 7 modulos bizonyítvány.
Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Főiskolai Kar Az informatika vizsga kiváltására elfogadják az ECDL bizonyítványt. Két félev váltható ki, de csak akkor, ha az IKT alapimeretek modult is tatalmazza a 7 modulos bizonyítvány.
Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Az informatika vizsga kiváltására elfogadják az ECDL bizonyítványt. Két félev váltható ki, de csak akkor, ha az IKT alapimeretek modult is tatalmazza a 7 modulos bizonyítvány.
Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Egyéni elbírálás szerinti részleges felmentés alapozó informatika tantárgyak alól.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Szaktól, szakiránytól függően plusz kreditpontszám kapható, ill. felmentés bizonyos órák látogatása alól.
Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar 2 pontot ér az ECDL START bizonyítvány a PhD képzésben, ill. 3 pontot a FULL ECDL bizonyítvány.
Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Alapozó informatika tantárgyak esetén felmentés óralátogatás és vizsga alól.
Szegedi Tudományegyetem Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar Alapozó informatika tantárgyak esetén felmentés óralátogatás és vizsga alól.
Szent István Egyetem Egészségtudományi és Környezetegészségügyi Intézet Az első féléves alapozó informatika tantárgyak esetén a követelmény 75%-ára adnak mentességet.
Szent István Egyetem Gazdasági- és Társadalomtudományi Kar Vezető- és Továbbképző Intézet Alapozó informatika tantárgyak esetén felmentés óralátogatás és vizsga alól.
Szent István Egyetem Pedagógiai Kar, Szarvas Alapozó informatika tantárgyak esetén felmentés óralátogatás alól.
Veszprémi Egyetem Georgikon Mezőgazdaság-tudományi Kar Felmentés általános informatika ismeretek tárgyból.

 

Új ECDL