IT Biztonság letölthető tankönyv

„Az oktatás jelenlegi helyzete – jövőképe ” XIII. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia

Az esemény időpontja: 
2011. okt. 18. 09.00 - 2011. okt. 20. 09.00
Helyszín: 
Hajdúszoboszló Hotel Béke **** Mátyás király sétány 10. és Hotel Aqua-Sol **** Gábor Áron u. 7-9.

1999 óta minden év őszén megrendezésre kerül a közoktatási szakértők, szaktanácsadók, intézményfenntartók, felsőoktatási szakemberek, intézményvezetők, pedagógusok országos konferenciája. 2011 októberében immár tizenharmadik alkalommal hirdetjük meg e népszerű szakmai fórumot.

A konferencia célja:

– Minden eddigi konferencia célkitűzése volt, hogy a résztvevők megismerjék a magyar közoktatás előtt álló feladatokat, az oktatásirányítás terveit, szándékait, fejlesztési elképzeléseit.

– Az intézmények segítséget kapjanak ahhoz, hogy felkészüljenek az új fejlesztések befogadására. Legyen lehetőségük az eredményekről, a jó gyakorlatokról történő tájékozódásra, valamint a problémák megismerésére is.

– A konferencia célja, hogy erősödjék a párbeszéd az oktatáspolitikusok, a szakemberek, valamint az intézmények, a szakértők, a szakmai szervezetek között.

Az idei konferencia kiemelt témája:

– Annak bemutatása, hogy milyen, az oktatásirányítás által kidolgozott és irányított változások várhatók az oktatásban. Melyek az oktatásirányítás által megfogalmazott legfontosabb célok, prioritások, feladatok . Hogyan alakul át az oktatási rendszer, módosul-e az iskolarendszer szereplőinek feladatrendszere, változik-e az iskolaszerkezet, a tartalmi szabályozás, a közoktatási rendszer intézményeinek működése és a közoktatási rendszer finanszírozása.

– Az oktatásban a közelmúltban bekövetkezett, a napi gyakorlatot érintő változások ismertetése.

– A hazai és a nemzetközi mérések tapasztalatainak elemzése, értékelése.

– A tehetséggondozás helyzete.

– Egyéb aktuális témák neves oktatási szakemberek előadásában.

– Az oktatás átalakítására fordított európai uniós forrásokból megvalósított fejlesztési folyamatok , a fejlesztésekbe történő bekapcsolódás lehetőségeinek ismertetése, a megvalósítás során jelentkező kérdések megválaszolása, s az elért eredmények, jó gyakorlatok bemutatása.

A meghívottak köre:

A XIII. konferenciára az előző évekhez hasonlóan nem csak a közoktatási szakértőket várjuk, hanem a közoktatás minden területéről (óvoda, általános iskola, középiskola, szakképzés) az intézményvezetőket , az érdeklődő pedagógusokat , és a közoktatással kapcsolatban lévő felsőoktatási intézmények, pedagógiai intézetek, intézményfenntartók vezetőit, képviselőit is, valamint határon túli magyar pedagógusokat .

Fontos! A pedagógus-továbbképzésről szóló 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet 2009. augusztus 1-től módosult: a hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri. A beszámításhoz szükséges igazolást 15 óráról a konferencia után a résztvevőknek átadjuk.

A konferencia rendezvényei:

– plenáris előadások,

– szekció ülések,

– kulturális és szabadidős rendezvények,

– szakmai kiállítások .

Szekciók:
Óvodai nevelés
Középfokú oktatás
Tehetségfejlesztés
Aktuális pályázatok
Az Educatio szerepe az oktatásfejlesztés IKT-alapú támogatásában

Kulturális, szabadidős programok:

A konferencia programjaként kerül sor a VI. ORSZÁGOS KÖZÉPISKOLÁS KÉPZŐMŰVÉSZETI DIÁKTÁRLAT megnyitójára és díjátadójára.

Első nap este színházi előadást láthatnak az érdeklődők, a már hagyományos díszvacsorán pedig táncbemutatóval és rövid szórakoztató programmal várjuk a résztvevőket.

Hajdúszoboszló a konferenciaturizmuson túl a gyógyvíz, a gyógyulás, a pihenés, a kikapcsolódás, az ízletes magyar ételek, a felejthetetlen élmények városa. Ebből is szeretnénk némi ízelítőt nyújtani a résztvevőknek.

A konferencia részletes programja jelenleg egyeztetés alatt áll, a tervezett programot honlapunkon tekinthetik meg. A program a felkért előadók visszajelzései alapján módosulhat.

A konferencia kiadványa:

Az elhangzott előadásokat, vitaindítókat, a szekcióvezetők összefoglalóit, a konferencián készült riportokat, fotókat – hasonlóan az előző évek gyakorlatához – egy kiadványban jelentetjük meg, melyet eljuttatunk az előadóknak, résztvevőknek és mindazon intézményeknek, melyek közvetlen kapcsolatban állnak a közoktatási szakértői tevékenység irányításával, koordinálásával.

A kiadvány megjelenése a konferenciát követően, december hónapban várható.

További információ: http://www.suliszerviz.com/index.php?mod=ev&id=16

Új ECDL