IKT Pedagógusoknak – Interaktív, Kreatív Tanítási módszertan

IT biztonság közérthetően – ECDL kézikönyv mindenkinek – SZABADON LETÖLTHETŐ

IT Biztonság - ECDL kézikönyv a biztonságra vágyóknak

Ingyenesen letölthető, a számítógép biztonságos használatáról szóló elektronikus könyvet jelentetett meg a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). A térítésmentes szolgáltatással az NJSZT célja, hogy közérthető nyelven nyújtson nélkülözhetetlen ismereteket a számítógép-használók informatikai eszközeinek, személyes adatainak megfelelő védelméhez.

A könyv különösen időszerű, mivel az informatikai eszközök robbanásszerű terjedése egyre komolyabb kockázatot is jelent a felhasználók számára. A kockázatok tudatosítása és a megelőzés egyre fontosabb társadalmi feladat.

A könyv egyúttal a 2013 októberében bevezetett IT biztonság nevű új ECDL modul tankönyveként is jól használható.

Már majdnem 500 ezer magyar ECDL-es

Lépjen be Ön is a digitális írástudók táborába – vagy ha már korábban bizonyítványt szerzett, most helyezze magát még nagyobb biztonságba az IT biztonság modullal!

Kinek szól az IT biztonság ECDL jegyzet?

Mindazoknak, akik számítógéphez ülnek, interneteznek, e-maileznek, közösségi oldalakon vannak jelen - bárhol, bármikor és bármennyit. 

Mire jó az IT biztonság ECDL modul?

  • arra, hogy biztonságban tudjuk személyes adatainkat; 
  • elkerüljük a vírustámadásokat; 
  • biztonságos körülmények között böngészhessünk, kommunikáljunk az interneten;
  • másokat is segíthessünk mindebben

Miért ECDL?

Az ECDL IT biztonság modul közérthetően és szakszerűen tanítja meg mindazt, ami a biztonságos számítógép-használathoz szükséges. A sikeresen vizsgázók nemzetközi szabványoknak megfelelő tanúsítványt kapnak.

 

ECDL modul a törvény szolgálatában

Részlet a 2013. évi L. törvényből,

az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról

illusztráció 1

„A nemzet érdekében kiemelten fontos - napjaink információs társadalmát érő fenyegetések miatt - a nemzeti vagyon részét képező nemzeti elektronikus adatvagyon, valamint az ezt kezelő információs rendszerek, illetve a létfontosságú információs rendszerek és rendszerelemek biztonsága.

Társadalmi elvárás az állam és polgárai számára elengedhetetlen elektronikus információs rendszerekben kezelt adatok és információk bizalmasságának, sértetlenségének és rendelkezésre állásának, valamint ezek rendszerelemei sértetlenségének és rendelkezésre állásának zárt, teljes körű, folytonos és a kockázatokkal arányos védelmének biztosítása, ezáltal a kibertér védelme.”

Mindezekre figyelemmel az Országgyűlés törvényt alkotott, az ECDL program moduljai közé pedig 2013. október 15-től bekerült az IT biztonság modul.  

 

500 ezer magyar ECDL-es

Lépjen be Ön is a digitális írástudók táborába – vagy ha már korábban bizonyítványt szerzett, most helyezze magát még nagyobb biztonságba az IT biztonság modullal!

A modulvizsga önállóan is teljesíthető, igény szerint részét képezheti a 7 modulos ECDL-nek, a digitális írástudás nemzetközi bizonyítványának. 

Tanfolyamok és vizsgaidőpontok az akkreditált ECDL vizsgaközpontoknál.

Új ECDL