• Örömmel tudatjuk, hogy megújult a weboldalunk.

  A tartalmak áttöltése az elkövetkező napokban még folyamatosan zajlik, a teljes feltöltésig szíves türelmüket kérjük.

  Kérjük, ha az új oldalunkon bármilyen hibát észlel, jelezze nekünk.

   

  A váltás miatt megváltozik az e-mail levelezésben a felhasználónév, a jelszó, valamint a levelező-kiszolgáló is, továbbá a webmail szolgáltatási is új URL-en lesz elérhető.

   

 • Az NJSZT Piliscsaba-Esztergom Területi Szervezete lelkes lokálpatriótákat tömörít, akik a hétvégén két helyi eseményben is közreműködnek: a Madarak és Fák Napján mobil fotóklubjuk serénykedik, a Szepesi-napra robotbemutatóval készülnek.

  Szepesi-nap családoknak, kicsiknek és nagyoknak 2019. május 18-án 9 órától Piliscsaba, József Attila u. 2.

 • Location

  PTE MIK A124 (Pécs, Boszorkány u. 2.)

  Date

  Az NJSZT Baranya megyei szervezetének meghívója

  Az NJSZT Baranyai szervezete idén júniusban 3 éves lesz.

  Tisztújító közgyűlés időpontja: 2019.05.21. 17:00

  Határozatképtelenség esetén a szavazást 2019.05.21-én 17:30-kor megismételjük.

 • Régen izgat az a kérdés, hogy jó-e az, hogy ha az NJSZT - vagy valamelyik szakosztálya - konferenciáján körbenézek, a hallgatók között döntően a saját korosztályunkat látom, és természetesen mindenki NJSZT-tag. Jó dolog a szakmából ismert barátokkal ilyenkor találkozni, beszélgetni. Tudom az NJSZT-nek van, volt olyan oktatási programja, amelyben a szakmai ismeretek terjesztése saját köreinkből való kilépést tesz lehetővé.

 • Május 10-én a Számítástechnikai Koordinációs Intézet (SzKI) egykori munkatársai és az alapító főigazgató, Náray Zsolt tisztelői tartottak ünnepélyes programot az SzKI egykori székhelyén, az Alkotmánybíróság épületében (I. kerület, Donáti utca 35-45-).

  A megjelent vendégek megemlékeztek az SzKI alapításának 50. évfordulójáról és arról, hogy a volt munkatársak az Intézet alapító főigazgatója emlékére épp egy évtizeddel ezelőtt emléktáblát helyeztek el az épület falán.

 • Location

  BME Q épület, Simonyi terem 1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2.

  Date

  A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság vendégeként Magyarországra látogató Nobel-díjas tudós előadása. Feltétlenül regisztráljon!

 • Sok ezer diákot mozgat meg az NJSZT versenyrendszere

  Általános iskolások és középiskolások „vették be” az ELTE Informatikai Kar épületét május 9-én. Aznap zajlott ugyanis a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság több versenyének díjátadója. A főleg kisebbeket megcélzó Logo verseny és az alkalmazói és programozási kategóriában több korosztályt átfogó Nemes Tihamér verseny döntősei vehették át okleveleiket – és kategóriánként az első 10-10 helyezett értékes könyvjutalmat is.

 • Location

  Hotel Telekom, Balatonkenese

  Date

  -

  Az informatikai gondolkodás (computational thinking) sokrétűsége és fontossága napjainkban kiemelt szerepet kapott. A nemzetközi Bebras kezdeményezés magyar megvalósulásának, az e-hódnak (http://e-hod.elte.hu/) már 2011 óta figyelemmel kísérhetik a tevékenységét. Idén (2019. májusában) mi nyertük el a Nemzetközi Műhelykonferencia szervezésének a jogát.

  A konferencia nyitó napját kimondottan tanároknak és újonnan csatlakozóknak dedikáljuk.

  A műhelykonferencia nyelve: angol.

 • Location

  Debrecen, Régi Vigadó Étterem

  Date

  A korábbi hagyományokat követve ez évben 2019. május 29-én (szerda) délután 17.00-kor, a Régi Vigadó éttermében illetve kerthelyiségében kerül megrendezésre a „SÖRINFO 2019” az NJSZT Hajdú-Bihar Megyei területi szervezetének szervezésében.

  A rendezvény szakmai részében  Hirsch Gábor: Hogyan tompítsuk a GDPR okozta fejfájást? címmel tart előadást (NJSzT IT biztonsági szakosztály).

  A részvétel NJSZT tagoknak ingyenes.

  A rendezvényre Önt és munkatársait tisztelettel meghívjuk!

 • Location

  ELTE IK 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C

  Date

  Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar ismét megrendezi hagyományos ünnepségét, a Neumann-napot, amelyen ez alkalommal a Numerikus és Gépi Matematika Tanszék 1968-as megalapításáról emlékeznek meg. Az NJSZT ITF képviseletében Sántáné-Tóth Edit ad elő.
  A rendezvényhez kapcsolódóan kerülnek átadásra a Nemes Tihamér Nemzetközi Informatikai Tanulmányi Verseny és a Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny döntőbe jutott diákjainak az elismerések.

 • Location

  Hotel Hungaria City Center 1074 Budapest, Rákóczi út 90.

  Date

  Ebben az évben XVII. alkalommal kerül megrendezésre az IME Interdiszciplináris Magyar Egészségügy tudományos folyóirat, az egészségügyi vezetők szaklapjának Országos Egészségügyi Infokommunikációs Konferenciája.

 • Location

  ÖbölHáz Rendezvényközpont 1117 Budapest, Kopaszi-gát 2.

  Date

  Egy nap a projektmenedzsment területén jelentkező generációs különbségekről és ezek kezeléséről.
  Miben különböznek, miben más az X, Y, Z generációk értékrendje, s mégis hogyan tudnak együttműködni? Képesek-e a szervezetek, a projektek felkészülni az újabb és újabb generációkra? Mi az az agilis transzformáció?
  A generációs különbségek adta izgalmas kérdésekre neves szakemberek adnak választ a PMSZ 31. Körkapcsolás konferenciáján!

 • Location

  Lurdy Konferencia-és Rendezvényközpont 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.

  Date

  Májusban nyolcvanhatodik alkalommal rendezik meg az "Információvédelem menedzselése" szakmai fórumot. A 2019. május 10-i eseményt szervező Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület elsősorban az informatikai biztonság felelőseire számít - IT biztonsági szakemberek, IT biztonsági vezetőkre, szakemberekre, rendszergazdákra -, valamint a téma iránt érdeklődőkre. A rendezvény egyaránt érinti a köz-és versenyszféra szereplőit!
  A Szakmai fórum az ISACA Hungarian Chapter által támogatott rendezvény. CPE pontszerzési lehetőség.

 • Vadonatúj modul a közösségi médiáról; díjazott vizsgaközpontok; szakképzés és digitális jólét
  részletes beszámoló, letölthető előadásokkal (a cikk végén).

   

 • Robotikai tehetséggondozás – az NJSZT támogatásával

  Location

  Eötvös Loránd Tudományegyetem Szombathelyi Campusa

  Date

  2018-ban, öt magánszemély elhatározásából, valamint több iskola és oktatási szervezet támogatásával valósítottuk meg az Első Szombathelyi Robotversenyt. A Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület 2019-ben is meghirdeti a Szombathelyi robotépítő és programozó csapatversenyt, - döntően - Vas megyei tanulók részére.

  A verseny megrendezését a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság is jelentős mértékben támogatja. Az NJSZT mindent elkövet, hogy minél több fiatalnak kedvet csináljon a robotikához.

 • Location

  Hotel Hungaria City Center 1074 Budapest, Rákóczi út 90.

  Date

  Alapszabályunk előírásai szerint 2019. május 27-én 10 órai kezdettel éves beszámoló közgyűlést tartunk, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk.

 • GSM – Generációk Saját Mobiljai kiállításGSM – Generációk Saját Mobiljai című, új időszaki tárlatunk nagy sikert aratott a média szereplőinek körében is:

 • Location

  Óbudai Egyetem (Budapest III. Bécsi út 96/B) F09 terem

  Date

  A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatikatörténeti Fóruma (NJSZT iTF) és az Óbudai Egyetem (ÓE) tisztelettel meghívja a magyar szoftver export első lépéseit ismertető rendezvényére.

  A program:

  13:30 -14:00 Érkezés, regisztráció, kötetlen beszélgetés

  I. rész

  14:00 -14:05 Tick József:Megnyitó

  14:05-14:25 Németi Tibor: A magyar szoftverexport kialakulása és sikerének titkai

  14:25 -14:40 Jandrasics Gábor:A csábító három, avagy csak ne ez a dal legyen

 • Szomorúan tudatjuk, hogy elhunyt Pongrácz Tibor, Társaságunk régi tagja és díjazottja, az Antall-kormány államtitkára, a magyar informatika kiemelkedő személyisége.

  Pongrácz Tibor a matematika közgazdaságtani alkalmazásainak kutatója volt. a korai hazai számítástechnikai alkalmazások irányításában vezető pozíciókat töltött be (KSH OSZI, ÁNH, ÁVÜ, PSZTI, APEH), később gazdaságpolitikai kérésekkel foglalkozott.

 • WRO logó

  Vannak olyan lelkes diákok az iskolában, akik érdeklődnek az informatika iránt? Szeretnéd, hogy a diákok „játszva” megtanuljanak Legorobotot programozni? Rendelkezik az iskolád LEGO EV3 szettel és szeretnétek gyakorlatban is használni? Regisztrálj 2-3 fős csapattal és képviseljétek ti Magyarországot 2019 novemberében a győri WRO Világdöntőn.