verseny

12. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny, Kovács Győző szellemében

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a Szekszárdi I. Béla Gimnázium 2016-ban 12. alkalommal hirdeti meg általános és középiskolás diákok számára a nemzetközi Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt, az alapító Kovács Győző szellemében.
A verseny célja, hogy az informatikát szerető diákok számára az általuk elkészített pályamunkák elkészítésén keresztül lehetőséget biztosítson tehetségük kibontakoztatására.

A versenyzők a következő kategóriákban küldhetnek be pályaműveket:

Nemes Tihamér Országos Informatikai Tanulmányi Verseny 2011/2012

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság az - ALADDIN: Alapítvány a diákinfor-matikáért támogatásával - a 2011/2012-es tanévre is meghirdeti a Nemes Tihamér Országos Informatikai Tanulmányi Versenyt általános és középiskolai tanulók számára.

A versenyt három fordulóban rendezzük meg: az első (iskolai) fordulóból továbbjutó versenyzők közül a második (területi) fordulóban legjobban szereplők jutnak be a harmadik fordulóba, a döntőbe.

Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny 2011/2012

A Nemes Tihamér Országos Informatikai Tanulmányi Versenyhez csatlakozva a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) és az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete (ISzE) - az ALADDIN: Alapítvány a diákinformatikáért támogatásával - Logo programozási versenyt hirdet (Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny). A versenyen a számítógépes programozási feladatok megoldása Logo nyelven történik (Comenius Logo, Imagine Logo).

Melyik középiskolásból lesz a jövő számítógépmágusa?

A Millenáris Parkban Tarlós István budapesti főpolgármester védnöksége alatt megrendezett Innováció 2011 szakkiállításon dr Gloviczki Zoltán, a közoktatásért felelős helyettes államtitkár a mai napon adta át az NJSZT által szervezett és támogatott Nemes Tihamér Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny díjait a legtehetségesebb informatikus palántáknak. 

Innováció 2011 - Oktatási Nap meghívó

Az esemény időpontja: 
2011. May 09. 09.00 - 18.00
Helyszín: 
Millenáris Park B Csarnok Cím: 1024 Budapest, Fény utca 20-22.

Innováció 2011 illusztráció

Tisztelt Kollégák!

Évvége közeledtével a diákok és tanárok igyekeznek megtalálni azokat a lehetőségeket, ahol szórakozva tanulhatnak és akár osztálykirándulás keretében érdekes programokat látogathatnak meg. Engedje meg, hogy ezúton tisztelettel meghívjuk iskolája diákjait, tanárait az Innováció 2011 kiállítás Oktatási Napjára, ahol első kézből ismerkedhetnek meg napjaink vezető informatikai megoldásaival.

Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny döntő

Az esemény időpontja: 
2011. Apr 09. 11.00
Helyszín: 
Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara (Budapest XI, Pázmány Péter sétány 1/C)

A harmadik, döntő fordulót Budapesten tartjuk 2011. április 9-én, szombaton, 10.00-13.00 óra között.

A döntő helyszíne az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara (Budapest XI, Pázmány Péter sétány 1/C). A döntőben a versenyzőknek 3-5 Logo programot kell megírniuk.

A dolgozatokat az országos versenybizottság tagjai javítják. Az itt szerzett pontokhoz hozzáadják
a második fordulós pontszám 25%-át. Az országos döntő eredményeiről az iskolákat az országos versenybizottság 2011. április 25-ig értesíti.

Befejeződött a 2011. évi, 7. Neumann-verseny

Márciusi számunkban beharangoztuk, most beszámolunk az idei Neumann diákprogram-termék verseny döntőjéről.

Egy kicsit közhelynek hangzik, mert már sokadszor ismétlem:  megint gazdagabbak lettünk egy óriási intellektuális élménnyel. Ezt nyújtotta a kétnapos döntő, amin három ország rendkívül tehetséges általános és középiskolás diákok mutatták be, hogy számítástechnikából – leginkább alkalmazói programok készítéséből - mennyire tehetségesek.

Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny 2009/2010

A Nemes Tihamér Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyhez csatlakozva a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) és az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete (ISzE) ‑ az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az ALADDIN: Alapítvány a diákinformatikáért támogatásával ‑ Logo programozási versenyt hirdet (Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny). A versenyen a számítógépes programozási feladatok megoldása Logo nyelven történik (Comenius Logo, Imagine Logo).

Nemes Tihamér OKSZTV - 3. forduló

Az esemény időpontja: 
2010. Mar 06. 11.00 - 2010. Mar 27. 16.00

A harmadik, döntő fordulót Budapesten tartjuk

A döntő helyszíne az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara (Budapest XI, Pázmány Péter sétány 1/C).

A programozási kategóriában

2010. március 6-án, szombaton (I. korcsoport: 11.00‑14.00 óra, II. korcsoport: 10.00‑16.00 óra). A döntőben a versenyzőknek 3-5 nagyobb programot kell megírniuk a fent felsorolt nyelveken, számítógépen.

Az alkalmazási kategóriában

2010. március 27-én, szombaton, 10.00‑16.00 óra. A döntőben a versenyzők­nek 5-8 alkalmazási feladatot kell megoldaniuk, számítógépen.

Nemes Tihamér OKSZTV - 2. forduló

Az esemény időpontja: 
2010. Jan 09. 09.00 - 2010. Feb 06. 14.00

A második, területi versenyforduló ideje a programozási kategóriában:

2010. január 9. szombat, (I. kor­csoport: 9.00‑12.00 óra, II. korcsoport: 9.00‑14.00 óra). A területi fordulókat a Nemes Tihamér OKSzTV regionális versenybizottságai rendezik (minden megyében legalább egy, a nagyobbakban több helyszínen), együttműködve a Megyei Pedagógiai Intézetekkel, valamint az NJSZT megyei szervezeteivel.