IKT Pedagógusoknak – Interaktív, Kreatív Tanítási módszertan

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság

A Társaság célja, hogy intézményektől független szakmai fórumként segítse hazánkban, illetve a magyar nyelvterületeken:

  • Az informatika alkalmazását, fejlesztését, az eredmények elterjesztését
  • A szakma presztízsének, színvonalának és etikájának megőrzését, illetve emelését
  • Az informatikával hivatásszerűen foglalkozók, illetve az informatikai eszközöket és módszereket más szakterületen alkalmazók véleményének és szakmai érdekeinek érvényre jutását
  • A széles körű részvételt a nemzetközi szakmai közéletben
  • Az informatikai szakemberek tájékoztatását és tapasztalatcseréjét
  • Az informatikai kultúra terjesztését, az informatikai oktatást

Tovább...

Hírek: 

Közterület fogja őrizni Jánosi Marcell emlékét

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) sikeresen kezdeményezte, hogy közterület viselje Jánosi Marcell nevét – és ezzel a magyar mérnöktársadalom egyik legkiemelkedőbb alakját ismerje el Budapest közössége.

MI és a Robot - megnyitottunk

A MI és a Robot kiállításunk tablói a robotika történetét és témaköreit mutatják be, a bemutatott tárgyak pedig kisebb részt gyártott, nagyobb részt magánemberek által fejlesztett robotok.

World Robot Olympiad - Magyarországi Nemzeti Forduló

Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok
2017. június 2-3.

Digitális világ – XL kiadásban

Május utolsó napján a Galaktika XL kiadás májusi számára szeretnénk felhívni a figyelmüket: nem késtek le semmiről, bár a júniusi szám is hamarosan boltokba kerül, a májusi még egy hónapig kapható.

Neumann professzori cím Lovász Lászlónak

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) közösen megalapította a Neumann János professzori címet, amelyet azon kimagasló, nemzetközi szinten is ismert és elismert tudományos teljesítményt nyújtó hazai vagy külföldi egyetemi tanár kaphat meg, akinek a tudományterülete, tevékenysége kapcsolódik a Neumann János által elért tudományos eredményekhez.

MI és a Robot

"MI" lead képeA robotok ma már nem csak a sci-fi regények lapjain léteznek, elterjedésük a jelen egyik legfontosabb kihívása: a mesterséges intelligencia és a robotika exponenciális sebességű fejlődése teljesen meg fogja változtatni a mindennapjainkat.

Tags:

Közgyűlés a Big Data szellemében

(egy kis adatelemzés az NJSZT-ről)


Ma, május 24-én tartotta beszámoló közgyűlését a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság. Immár hagyomány, hogy a civil szervezetekre nézve kötelező – és a közös munkák tervezése szempontjából rendkívül fontos – eseményt szakmai programmal kötjük össze.

Tévé és informatika - az ITF sorozatában

Ha a Magyar Televízióra és az informatikára gondolunk, az én korosztályomnak nézőként a TV-BASIC oktatóműsor jut eszébe – netán az adásszünetek, amikor a család megengedte, hogy a nagyképernyős, színes tévét "elfoglaljuk" a ZX Spectrummal.  Esetleg az idén 30 éves Szomszédok teleregény, melyben a Nemcsák Károly alakította Vágási Feri nyomdász ismerkedik a számítógéppel, a 90-es években "beszáll az inte

Díjeső

két országos verseny a jövő informatikusainak