IT Biztonság letölthető tankönyv

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság

A Társaság célja, hogy intézményektől független szakmai fórumként segítse hazánkban, illetve a magyar nyelvterületeken:

  • Az informatika alkalmazását, fejlesztését, az eredmények elterjesztését
  • A szakma presztízsének, színvonalának és etikájának megőrzését, illetve emelését
  • Az informatikával hivatásszerűen foglalkozók, illetve az informatikai eszközöket és módszereket más szakterületen alkalmazók véleményének és szakmai érdekeinek érvényre jutását
  • A széles körű részvételt a nemzetközi szakmai közéletben
  • Az informatikai szakemberek tájékoztatását és tapasztalatcseréjét
  • Az informatikai kultúra terjesztését, az informatikai oktatást

Tovább...

Hírek: 

IEEE HS Student Paper Contest

Az IEEE HS minden évben pályázatot hirdet felsőoktatási intézmények hallgatói számára "Student Paper Contest" címmel.

A pályázaton a felhívásban megjelölt időszakban készült, az IEEE szakterületi spektrumába
tartozó magyar vagy angol nyelvű szakmai cikkek és dolgozatok vehetnek részt, amelyeknek szerzői magyar felsőoktatási intézmények jogviszonnyal rendelkező hallgatói. Közös szerzőség esetén több hallgató is pályázhat ugyanazzal a művel, legfeljebb három főig. A pályázatnak nem feltétele az IEEE tagság.

Utazás térben és időben: Gyarmati Péter kalauzolásával

Gyarmati Péter villamosmérnök és matematikus, de mindenekelőtt gondolkodó, reneszánsz ember: írástudó.

Ez a köz nekünk nem közömbös! – felavattuk Jánosi Marcell utcanév-tábláját

Mind e közben: a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) november 30-án utcanév-táblaavatót tartott egy eddig névtelen óbudai utcácskában, amely mostantól egy olyan mérnökzseni nevét viseli, aki a harmadik kerületben élt és alkotott: Jánosi Marcellét.

Díjazottaink 2017

2017. november 28-án, a tizenegyedik Digitális Esélyegyenlőség konferencián (MI mit tud?), ünnepélyes keretek között került sor a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) 2017. évi díjainak átadására.

Jánosi Marcell táblaavató

Az esemény időpontja: 
2017. Nov 30. 11.00 - 11.30
Helyszín: 
Budapest, III. kerület, Jánosi Marcell köz

Jánosi Marcell mérnök, feltaláló, a mikrofloppy atyja a legnagyobb, úttörő informatikusok egyike, ezért a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) kezdeményezésére és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata felterjesztésére Budapest Fővárosi Önkormányzata idén közterületet nevezett el róla.

Megnyílt a Nekem 8(bit). Otthoni számítógépek Kánaánja az ITK-ban

November 8-án,  Nekem 8(bit) címmel új időszaki tárlatot nyitottunk a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállításán. Ez már a negyedik az időszaki kiállítások sorában: a mechanikus számológépek, az Apple termékek és a robotok után most egy nemzedék kedvenc számítógépei, a 8bit korszak remekei kerültek terítékre.

Elhunyt Láng András, az NJSZT Heves megyei elnöke!

„Az ember nem az, akinek kinéz, az ember nem az, akinek gondolja vagy mondja magát. Az ember az, amit és ahogyan csinál” – vallotta Láng András.

Különleges és elismerésre méltó életpálya volt az övé.

1937-ben született Egerben. 1955-től az ORION Gyárban rádió-műszerészként dolgozott, majd 1961-ben a KLTE matematika-ábrázoló geometria szakán végzett középiskolai tanárként. Kezdő tanárként már akkor érdekelte a számítástechnika.

Nekem 8(bit) - megnyitó, NJSZT ITK

Az esemény időpontja: 
2017. Nov 08. 14.00 - 15.00
Helyszín: 
NJSZT ITK, Szent-Györgyi Albert Agora, Szeged, Kálvária sgt. 23.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) és Nagy Károly magángyűjtő Budapest után új helyszínen, Szegeden, az NJSZT Informatika Történeti Kiállításának időszaki tárlataként mutatja be a Nekem 8(bit)-et.

Köszönet Sipka Lászlótól

Feleségem, dr. Sipka Júlia elhunyta (2017. október 14.) és búcsúztatása (október 25. Krisztus Király kápolna, Budapest, VIII. Reviczky u. 9.) alkalmából igen sokan részvétüket, együttérzésüket nyilvánították. Kedves szavaik tükrözték Juli iránti szeretetüket. Hálásan és tisztelettel köszönöm.

Sipka László
 

SAJTÓKÖZLEMÉNY - EFOP -3.4.4-16-2017-00004

2017 | 10 | 21

EFOP-3.4.4-16-2017-00004

A FELSŐOKTATÁSBA VALÓ BEKERÜLÉST ELŐSEGÍTŐ KÉSZSÉGFEJLESZTŐ ÉS KOMMUNIKÁCIÓS PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSA, VALAMINT AZ MTMI SZAKOK NÉPSZERŰSÍTÉSE A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEMEN