IT Biztonság letölthető tankönyv

MIt hoz a jövő

Blogbejegyzésekkel csinálunk kedvet online is követhető konferenciánkhoz

Jövő héten tartjuk a hazai IT-közösség egyik legfontosabb éves eseményét, éves Digitális Esélyegyenlőség (DE!) konferenciánkat, amely az ügyvezető igazgatónk, Alföldi István szervezésében megvalósuló DE!-konferenciák sorában a tizenegyedik. Idén a mesterséges intelligencia témakörét állítottuk fókuszba, MI mit tud? címmel – s a rangos előadókat nézve azt is mondhatnánk, mindenki ott lesz, „ki MIben tudós”.

Mivel konferenciánk teltházas, reméljük sikerült időben regisztrálnia, de ha nem, az előadásokat online is követheti majd (figyelje a honlapunkat!). Addig is böngéssze több mint egy hónapja „pörgő” blogunkat: Jelenből a Jövőbe.

A Kömlődi Ferenc jövőkutató, író szerkesztésében megjelenő blog a legfejlettebb infokommunikációs technológiákat teszi jelenvalóvá, kiemelt témái: mesterséges intelligencia, robotika, virtualizáció.

A legnépszerűbb cikkek látogatottsági adatai alapján elmondható: tízezer körüli azok tábora, akiknek minden hétköznap újabb és újabb bejegyzésekkel csinálunk kedvet a jelenné lett jövő informatikájához.

A klasszikusabb formátumok kedvelőinek a blog bejegyzéseit továbbra is szemlézzük havonta megjelenő Hírmagazinunkban.

Most néhány MI-cikket ajánlunk figyelmükbe, a MI mit tud?-ra készülve:

A biológiai hardvert digitális válthatja – jósolja a legendás Ray Kurzweil az első blogbejegyzésben.

Emberszerűbb mesterséges intelligenciák válnak partnerünkké a Google fejlesztéseiben.

És ugyanennél a cégnél „önmaga másolatát létrehozó gép” születik?

A mesterséges ideghálók megjelentek az Intelnél is.

Dubaiban mesterségesintelligencia-miniszter áll szolgálatba, Szaúd-Arábia állampolgárságot ad, Tokió pedig lakosai között regisztrálja a MI-t.

30 éven belül a 10.000-es IQ sem lesz elképzelhetetlen és MI lesz a jövő Mozartja is.

Az ember és a gép közötti falak leomlóban vannak, ezt bizonyítják a mesterséges organizmusok és az emberi agy teljesítményét növelő beültetés.

Az írástudók felelőssége, hogy MIt hoz a jövő. Konferenciánkon a gépi tanulásról, mesterséges idegsejtekről, az MI szövegértéséről, a mesterséges intelligencia „kockázatairól és mellékhatásairól” is hallhatnak előadásokat a téma legjelesebb hazai kutatóitól.

Tartson velünk: gondolkodjunk együtt!