IT Biztonság letölthető tankönyv

Cserfalvi Annamária

Cserfalvi Annamária képe

Elérhetőség

Munkahely
Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Főiskolai Kar Informatikai Rendszerek Intézet
Beosztás
tanszéki mérnök
Település
Budapest
Irányítószám
1034
Közelebbi cím

1034 Budapest Bécsi út 96/B

Bemutatkozás

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Informatikai Rendszerek Intézetének tanszéki mérnöke. 2001 óta foglalkozik a hallássérültek ECDL jelnyelven történő informatikai oktatásával.

1998-ban Könnyűipari Műszaki Főiskolán, majd 2000-ben a Budapesti Műszaki Főiskolán szerzett diplomát. 2001-ben az Országos Diákköri Tudományos Konferencián első helyezést ért el a tantárgy-pedagógiai és oktatás-technológiai szekcióban, s még ugyanebben az évben megkapta a Pro Scientia Aranyérmet, a Fiatal Kutatók díját a Magyar Tudományos Akadémia elnökétől.
Annamária súlyos hallássérüléssel született, és gyermekkorában - a kor szokásainak megfelelően- minden erőfeszítése arra irányult, hogy orális nyelven beszéljen. A jelnyelvet felnőttként tanulta meg azért, hogy az inkább jelnyelvet beszélő siket sorstársait "anyanyelvükön", jelnyelven is oktathassa. Magyarországon ő dolgozta ki és 10 éve sikeresen alkalmazza a számítógép használói ismertek orális és jelnyelvi párhuzamos oktatásának módszertanát. E módszertan iránt egyre többen érdeklődnek, videó interjúk sorában forgatott vele a Magyar Televízió is.

Az Óbudai Egyetem Informatikai Karán szervezett, a hallássérültek esélyegyenlőségét biztosító tanfolyamok nem csak az Egyetem saját hallgatói számára elérhetőek, hanem társadalmi felajánlásként minden hazai hallássérült számára is. Az oktatás Cserfalvi Annamária által írt tankönyvből történik, melynek címe: ECDL START hallássérültek részére.
A tárgyi tudáson túl a tanfolyamok nagy vonzereje Annamária közvetlen és élvezetes előadói stílusa, ezért gyakran lehet látni a hallgatók soraiban - e lehetőséggel csak most élni tudó - meglett anyukákat és apukákat is.

Cserfalvi Annamária 2010 óta a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány kurátora, főbb szakmai területei a jelnyelv és az informatika.
Legfontosabb feladatának tekinti, hogy a felzárkóztató oktatáson keresztül biztosítsa a hallássérültek informatikai esélyegyenlőségét, és munkájával hozzájáruljon az információs akadálymentesítéshez.

E-mail cím
cserfalvi.annamaria@nik.uni-obuda.hu
Honlap
http://nik.uni-obuda.hu/iri/

Kapcsolódó tartalom

Vizsgaközpont
Szakmai közösség