Digitális írástudással erősít a maláj tigris

ECDL a világ körül

A nyári hetekben néhány nemzetközi példát villantunk fel a digitális írástudás világából. Hisz manapság nincs olyan szeglete a világnak, ahol digitális készségek nélkül teljes életet lehetne élni.

Malajzia délkelet-ázsiai ország az Egyenlítő közelében: tizenhárom államból és három szövetségi területből álló államszövetség, melyet szultán vezet. A több mint három Magyarországnyi – és háromszor annyi ember által is lakott – szultánság az elmúlt évtizedekben erős gazdasági-ipari hatalommá vált, az egzotikus, de fejlett infrastruktúrájú országban ezért nagyon nagy hangsúlyt fektetnek az állampolgárok képzésére.

Malajziában, ahol az Európán kívüli országban elfogadott ICDL néven fut az ECDL program, a közelmúltban három új, akkreditált vizsgaközpont szolgálja ki az ICDL minősített képzéseket, ezek mindegyike különböző városokban található.

A pahangi vizsgaközpont (UMP) nemzetközi képzési programot biztosít diákok és dolgozó felnőttek számára a keleti partvidéken.

A Kuala Lumpurban található Erican College a nyelvi képzések és a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) által akkreditált képzések jól ismert márkája Malajziában. Az Erican 24 képzési központtal rendelkezik országszerte, ez kiváló stratégiai partnerséget biztosít ahhoz, hogy az ICDL minél szélesebb körben elérhető legyen.

A penangi Xtrategize szervezet mind a különböző cégek és szervezek, mind az emberek számára a legmodernebb technológiákat kínálja versenyképességük fejlesztésére.

Az ICDL Ázsia dinamikus terjeszkedése, melynek a jelentős malajziai intézményekkel való partnerség is fontos jelzése, nagymértékben segít abban, hogy a digitális kompetenciák nemzetközi szabványát az oktatásban, a munkaerőpiacon és a társadalom minden színterén használhassák – az ország javára.

Malajzia jó példával szolgálhat a hasonlóan fejlett – és a fejlődő országoknak is, szerte a világon.

Kuala Lumpur
Forrás: ECDL Alapítvány - ecdl.org

Címke