Sophia próbaüzem

December 7-én az ECDL vizsgaközpontok megkezdték a Sophia vizsgarendszer próbaüzemű használatát. Januártól a rendszer élesüzemre vált.

A rendszer színvonalas vizsgafeladatokat tartalmaz, a vizsgázás korszerű. A vizsgák folyamatosan, zökkenőmentesen zajlanak. A rendszer kézikönyvét és Gyakran Ismételt Kérdéseit a vizsgaközpontok megkapták, ezek jelenleg a nagyközönség számára még nem elérhetők, a próbaüzem során észlelt esetleges javítások után fogjuk ezeket publikálni. Az ECDL-közösség még idén értesítve lesz a változásokról.

Sophia

Emlékeztetőképp: Sophia egy felhőalapú, mesterséges intelligenciával támogatott automatikus vizsgarendszer, mely számos előnnyel bír más vizsgarendszerekhez képest, pl. széleskörben használható, folyamatosan új modulokkal bővíthető – és a Neumann Társaság a jövőben tervezi is új ECDL modulok implementálását.

E rendszer a digitális ismeretek tesztelését nemcsak klasszikus feladatválasztós tudásellenőrzéssel végzi, hanem a vizsga tárgyát képező alkalmazásban (Excel, Word, stb.) elvégzett feladatok megfelelőségének vizsgálatával is. Tehát ez esetben az automatikus vizsgáztatás egyszersmind azt is jelenti, hogy a rendszer képes az adott alkalmazást futtatni, felügyelni és a benne végrehajtott lépések, manipulációk, eredmények automatikus elemzésére, értékelésére.

A Sophia rendszernek a Neumann Társaság a nemzeti operátora.

 

Címke