IT Biztonság letölthető tankönyv

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság

A Társaság célja, hogy intézményektől független szakmai fórumként segítse hazánkban, illetve a magyar nyelvterületeken:

  • Az informatika alkalmazását, fejlesztését, az eredmények elterjesztését
  • A szakma presztízsének, színvonalának és etikájának megőrzését, illetve emelését
  • Az informatikával hivatásszerűen foglalkozók, illetve az informatikai eszközöket és módszereket más szakterületen alkalmazók véleményének és szakmai érdekeinek érvényre jutását
  • A széles körű részvételt a nemzetközi szakmai közéletben
  • Az informatikai szakemberek tájékoztatását és tapasztalatcseréjét
  • Az informatikai kultúra terjesztését, az informatikai oktatást

Tovább...

Hírek: 

Megnyílt a Nekem 8(bit). Otthoni számítógépek Kánaánja az ITK-ban

November 8-án,  Nekem 8(bit) címmel új időszaki tárlatot nyitottunk a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállításán. Ez már a negyedik az időszaki kiállítások sorában: a mechanikus számológépek, az Apple termékek és a robotok után most egy nemzedék kedvenc számítógépei, a 8bit korszak remekei kerültek terítékre.

Elhunyt Láng András, az NJSZT Heves megyei elnöke!

„Az ember nem az, akinek kinéz, az ember nem az, akinek gondolja vagy mondja magát. Az ember az, amit és ahogyan csinál” – vallotta Láng András.

Különleges és elismerésre méltó életpálya volt az övé.

1937-ben született Egerben. 1955-től az ORION Gyárban rádió-műszerészként dolgozott, majd 1961-ben a KLTE matematika-ábrázoló geometria szakán végzett középiskolai tanárként. Kezdő tanárként már akkor érdekelte a számítástechnika.

Nekem 8(bit) - megnyitó, NJSZT ITK

Az esemény időpontja: 
2017. nov. 08. 14.00 - 15.00
Helyszín: 
NJSZT ITK, Szent-Györgyi Albert Agora, Szeged, Kálvária sgt. 23.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) és Nagy Károly magángyűjtő Budapest után új helyszínen, Szegeden, az NJSZT Informatika Történeti Kiállításának időszaki tárlataként mutatja be a Nekem 8(bit)-et.

Köszönet Sipka Lászlótól

Feleségem, dr. Sipka Júlia elhunyta (2017. október 14.) és búcsúztatása (október 25. Krisztus Király kápolna, Budapest, VIII. Reviczky u. 9.) alkalmából igen sokan részvétüket, együttérzésüket nyilvánították. Kedves szavaik tükrözték Juli iránti szeretetüket. Hálásan és tisztelettel köszönöm.

Sipka László
 

SAJTÓKÖZLEMÉNY - EFOP -3.4.4-16-2017-00004

2017 | 10 | 21

EFOP-3.4.4-16-2017-00004

A FELSŐOKTATÁSBA VALÓ BEKERÜLÉST ELŐSEGÍTŐ KÉSZSÉGFEJLESZTŐ ÉS KOMMUNIKÁCIÓS PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSA, VALAMINT AZ MTMI SZAKOK NÉPSZERŰSÍTÉSE A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEMEN

ITF - Meghívó ITF rendezvényre (A MorphoLogic és a magyar számítógépes nyelvészet)

Az esemény időpontja: 
2017. nov. 24. 13.30 - 18.00
Helyszín: 
Óbudai Egyetem (Budapest III. Bécsi út 96/B) F09 terem

Meghívó

NJSZT ITF logója

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatikatörténeti Fóruma (NJSZT iTF) és az Óbudai Egyetem tisztelettel meghívja a magyarországi informatika fejlődésében meghatározó szerepet játszó Nagy Számítástechnikai Műhelyek sorozatának következő rendezvényére, melyen ezúttal A MorphoLogic és a magyar számítógépes nyelvészet címmel mutatja be a hazai nyelvészeti kutatások és fejlesztések történetét.

 

Kulcsszavak:

Az elnökség 2017. szeptember 28-i ülése

Napirendi pontok:

1. Tanulmányi versenyek értékelése
2. IT Biztonság
3. Egyebek

 

7/2017 (09.28.) sz. határozat

Az Elnökség egyhangúlag elfogadta a Békés megyei területi szervezet megalakulását

Kulcsszavak:

Jelenből a Jövőbe – elindult az NJSZT hírblogja

Érdeklik a friss hírek, érdekességek az informatika világából? Szeretne egy nemzetközi oldalak anyagaiból merítő forrásból tájékozódni? Rögtön hozzászólna a cikkhez – vagy megosztaná a Facebookon a barátaival? Jó hírünk van: sok hírünk van!
Hétfőtől elindult Társaságunk blogja, a Jelenből a Jövőbe.

Sipka Júlia (1950-2017)

A halál mindig fájdalmas, különösen akkor, ha olyan, hozzánk közel álló embert vesztünk el, mint Sipka Júlia, aki 2017. október 14-én hagyott itt bennünket.

Sipka Júlia, az NJSZT volt alelnöke, közgazdász, egyetemi doktor, a hazai szoftver kereskedelem meghatározó személyisége, az SZKI és az IQSOFT vezető munkatársa.

Félelem és Védelem

Az IT biztonság égetően fontos témaköreit járta körül a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) nagy sikerű konferenciája. A Nemzeti Kibervédelmi Intézettel közösen tartott rendezvényre az Európai Kiberbiztonsági Hónap keretében került sor október 10-én, Szegeden.