IT Biztonság letölthető tankönyv

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság

A Társaság célja, hogy intézményektől független szakmai fórumként segítse hazánkban, illetve a magyar nyelvterületeken:

  • Az informatika alkalmazását, fejlesztését, az eredmények elterjesztését
  • A szakma presztízsének, színvonalának és etikájának megőrzését, illetve emelését
  • Az informatikával hivatásszerűen foglalkozók, illetve az informatikai eszközöket és módszereket más szakterületen alkalmazók véleményének és szakmai érdekeinek érvényre jutását
  • A széles körű részvételt a nemzetközi szakmai közéletben
  • Az informatikai szakemberek tájékoztatását és tapasztalatcseréjét
  • Az informatikai kultúra terjesztését, az informatikai oktatást

Tovább...

Hírek: 

Jelenből a Jövőbe – elindult az NJSZT hírblogja

Érdeklik a friss hírek, érdekességek az informatika világából? Szeretne egy nemzetközi oldalak anyagaiból merítő forrásból tájékozódni? Rögtön hozzászólna a cikkhez – vagy megosztaná a Facebookon a barátaival? Jó hírünk van: sok hírünk van!
Hétfőtől elindult Társaságunk blogja, a Jelenből a Jövőbe.

Sipka Júlia (1950-2017)

A halál mindig fájdalmas, különösen akkor, ha olyan, hozzánk közel álló embert vesztünk el, mint Sipka Júlia, aki 2017. október 14-én hagyott itt bennünket.

Sipka Júlia, az NJSZT volt alelnöke, közgazdász, egyetemi doktor, a hazai szoftver kereskedelem meghatározó személyisége, az SZKI és az IQSOFT vezető munkatársa.

Félelem és Védelem

Az IT biztonság égetően fontos témaköreit járta körül a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) nagy sikerű konferenciája. A Nemzeti Kibervédelmi Intézettel közösen tartott rendezvényre az Európai Kiberbiztonsági Hónap keretében került sor október 10-én, Szegeden.

27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny (2017/2018-as Tanév)


A Magyar Innovációs Szövetség egyéni és kétfős csapatok jelentkezését várja a 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre. A versenyre jelentkezhet minden olyan fiatal, aki 1997. október 1. és 2004. augusztus 31. között született és még nem kezdte meg felsőoktatási tanulmányait.

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével.

Az év középiskolai tanári csapata a digitalizációért

A pályázatot a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) írja ki a magyarországi működésre bejegyzett, érvényes működési engedéllyel rendelkező középfokú oktatási intézmények részére, amelyekben a rendszeresített képzés főállásban oktató tanárok közreműködésével valósul meg.

Félelem és Védelem konferencia - konferencia az IT biztonságról: biztonságtudatosságtól az etikus hackelésig

Az esemény időpontja: 
2017. okt. 10. 13.00 - 17.00
Helyszín: 
Szeged, Kálvária sugárút 23. (Szent-Györgyi Albert Agora)

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) minden érdeklődőt vár az Európai Kiberbiztonsági Hónap keretében megrendezésre kerülő konferenciájára.

Kulcsszavak:

Kutatók Éjszakája az ITK-ban!

Az esemény időpontja: 
2017. szept. 29. 18.00 - 22.00
Helyszín: 
Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása Szent-Györgyi Albert Agora, Szeged, Kálvária sgt. 23.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállításában a Kutatók Éjszakáján a robotoké a főszerep.

Nekünk nem 8!

– A Nekem 8(bit) című kiállításunk megnyitójáról –

Nekem 8(bit) - megnyitó

Az esemény időpontja: 
2017. szept. 04. 17.00 - 18.00
Helyszín: 
Újpesti Kulturális Központ Kft. - Ifjúsági Ház, 1042 Budapest István út 17-19.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) és Nagy Károly magángyűjtő idén is közös kiállításon mutatja be az informatikatörténet egy fontos és népszerű szeletét.

Míg a múlt évben az Apple cég termékei voltak terítéken, Nem esett messze az alma a fájától címmel, addig idén az első házi számítógépek világát mutatja be a tárlat.