IT Biztonság letölthető tankönyv

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság

A Társaság célja, hogy intézményektől független szakmai fórumként segítse hazánkban, illetve a magyar nyelvterületeken:

  • Az informatika alkalmazását, fejlesztését, az eredmények elterjesztését
  • A szakma presztízsének, színvonalának és etikájának megőrzését, illetve emelését
  • Az informatikával hivatásszerűen foglalkozók, illetve az informatikai eszközöket és módszereket más szakterületen alkalmazók véleményének és szakmai érdekeinek érvényre jutását
  • A széles körű részvételt a nemzetközi szakmai közéletben
  • Az informatikai szakemberek tájékoztatását és tapasztalatcseréjét
  • Az informatikai kultúra terjesztését, az informatikai oktatást

Tovább...

Hírek: 

Versenyzőből szponzor!

Egy sikertörténet a Neumann-versenyen – Kovács Győző szellemében

Badics Alex 2007-ben és 2009-ben még versenyzőként indult a Neumann-versenyen. Második alkalommal a játék kategóriában első helyezett lett Stickman Warfare című programja. Alex később is figyelemmel kísérte a versenyt, kísérőtanárként minden évben eljött Szekszárdra. Közben saját karrierjét is egyengeti: immár négy éve sikeres szoftverfejlesztő és biztonsági szakértő.

Kulcsszavak:

Lányok a csúcson!

Almási NóraBaran Zsuzsanna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulcsszavak:

Tisztelgés Bejczy Antal előtt születésének 85. évfordulója előtt

A nemzetközi tudományos közélet 2015-ben ünnepli a magyar származású Prof. Dr. Bejczy Antal fizikus, az Amerikai Űrkutatási Hivatal, a NASA Jet Propulsion Laboratory vezető kutatója, a California Institute of Technology, illetve a Washington University in St. Louis professzora, az Óbudai Egyetem díszdoktora, a nemzetközi űrkutatás és robotika kiemelkedő személyisége 85. születésnapját.

Lehet jelentkezni a Magyar Ifjúsági Robot Kupára (a MIRK2015-re) a RoboCupJunior (RCJ) világverseny selejtezőjére

A versenyszámok: Futball Liga, MenekítőA/B Liga, Tánc Liga
 

A RoboCup egy kutatási oktatási projekt, amelyet USA, Japán és Németország kezdeményezett 1997-ben azért, hogy a robot fejlesztések és a mesterséges intelligencia kutatások előrehaladását teszteljék és serkentsék évről évre a világ valamelyik országában rendezett verseny és szimpózium formájában.

Bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár, többek között Neumann János életművével

A remélt időnél hosszabb, közel egy éves procedúrát követően igazi értékkel bővült a Magyar Nemzeti Értéktár, mégpedig Neumann János életművével, különös tekintettel a számítástechnikai hagyatékára. Innen már csak egy lépés a most 45 elemű Hungarikumok Gyűjteményébe való előrelépés. Társaságunk a szükséges eljárást elindította.

Neumann János életműve a Magyar Értéktárban:

http://www.hungarikum.hu/ertek/957b6667b5c445ef705eb110334915eda7c6477c

 

Kulcsszavak:

Szoftvertechnológiai Fórum

Az esemény időpontja: 
2015. feb. 06. 15.00
Helyszín: 
ELTE Faculty of Informatics, H-1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/c, 0-803

Az ELTE Informatikai Kara február 6-án tartja a 2015-ös év első Szoftvertechnológiai Fórumát, melynek meghívott vendége Andreas Zeller, az Universitat des Saarlandes professzora, valamint előadást tart Kozsik Tamás, a kar docense.

Szeretettel várjuk Önöket február 6-án 15 órától. A rendezvény regisztrációköteles: http://bit.ly/szoftvertech2015.

A rendezvényről további részleteket a mellékelt meghívóban talál.

Elfogadásra került a „Zöld könyv”

Infokommunikációs akciótervet fogadott el a kormány

A kormány 2014 végén elfogadta az infokommunikációs szektor 2014-2020 közötti fejlesztési irányairól szóló ún. Zöld könyvet, amelynek célja, hogy a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia által megfogalmazott célkitűzések megvalósításához szükséges lépéseket részleteiben bemutassa. A dokumentum a stratégiához hasonlóan együttesen kezeli az infrastruktúra, a digitális kompetencia, a digitális gazdaság és állam lehetséges fejlesztésének és ösztönzésének lehetőségeit.

NETWORKSHOP 2015

2015. március 31. és április 2-a között kerül megrendezésre az NIIF Program keretében a NETWORKSHOP 2015 konferencia. A tutoriálokra 2015. március 30-án kerül sor.

A rendezvény házigazdája a Sárospataki Eszterházy Károly Főiskola Comenius Kar (3950 Sárospatak, Eötvös út 7.) - www.uni-eger.hu - http://uni-eger.hu/hu/ck/ck