Kutatók Éjszakája az ITK-ban!

Az esemény időpontja: 
2017. szept. 29. 18.00 - 22.00
Helyszín: 
Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása Szent-Györgyi Albert Agora, Szeged, Kálvária sgt. 23.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállításában a Kutatók Éjszakáján a robotoké a főszerep.

Az október végéig látogatható MI és a Robot című időszaki kiállításhoz kapcsolódóan Képes Gábor, az NJSZT főmunkatársa, a kiállítás rendezője tart szakmai tárlatvezetéssel egybekötött előadást a Robotika történetéről, a kiállításon pedig a vonalkövető robotok világáról és a tárlaton is látható Khepera III robotról dr. Szépe Tamással, a Szegedi Tudományegyetem Műszaki Informatika Tanszék adjunktusával beszélgetünk.

Robotika előadás 19 óra és 21 óra

A vonalkövetés világa 20 óra

A Kutatók Éjszakáján az állandó kiállítás – a világ egyik leggazdagabb és legnagyobb informatikatörténeti kiállítása – rendhagyó tárlatvezetéseken tekinthető meg: 18:30-tól, 19:30-tól, 20:30-tól és 21:30-tól.

Az Informatika Történeti Kiállítás programjai mellett figyelmükbe ajánljuk a Szent-Györgyi Albert Agora további programjait is a Kutatók Éjszakáján!