Kovács Attila-díj 2011- Újságírók az információs társadalomért

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) közösen hirdeti meg az Az év informatikai újságírója díjat, amelyet a közelmúltban elhunyt kiváló újságíróról, Kovács Attiláról neveztek el.

A kiírók 2011. szeptember 30-ig várják a jelöléseket a díjra az NJSZT honlapján.

A jelölés és a díj odaítélésnek részleteit ide kattintva tekintheti meg.

A legjobb IT-újságírókat 2005. óta díjazzák. A korábbi díjazottakat egy-egy emlékezetes írásukkal, kedvenc cikkükkel szeretnénk bemutatni (a korábbi díjazottak névsora még nem teljes) :

Sziebig Andreának 2007-ben ítélték oda a díjat. Az IT Business főszerkesztője saját bevallása szerint is vezércikkeivel „híresült el”, az emlékezetes írások közé is egy ilyen munkáját választotta. Egy nemrégiben megjelent cikkében a start-up cégek figyelmét hívja fel a kommunikáció fontosságára.

Sági Gyöngyi a Világgazdaság lapjain foglalkozik IT témákkal, munkájáért 2007-ben kapta meg az elismerést. Számos interjút készített IT-cégek vezetőivel, ebben az írásban Jon Roskill, a Microsoft Corp. üzleti partnerekért felelős elnökhelyettese válaszolt kérdéseire.
2008-ban az egyik díjazott Vértes János Andor (Prim Média) volt. Munkái közül egy olyan írást választott, amelyben Kovács Attilára, a megújult Év informatikai újságírója díj névadójára emlékezik .

Gerényi Gábor az Index újságírójaként 2008-ban került a díjazottak közé. 2002-ben írt cikke már-már történelmi visszatekintésnek tűnik az akkor lejáró Matáv-koncesszióról és a magas internet-előfizetési árakról.

Mallász Judit, aki 2008 egyik díjazottja, Kovács Attilától tanulta a szakújságírást. Bő 20 éves újságírói pályafutása alatt több kiadványnál dolgozott, jelenleg a Computerworld munkatársa. Választása egy, a Számítástechnikában 2002-ben megjelent cikkére esett. A "Savanyú a Kiwwi?" című írás az egykori VoIP- és internetszolgáltató csődjének okait tárja fel, a volt ügyvezetőtől kapott információ alapján.

Bodnár Ádám 2009-ben lett az Év informatikai újságírója. A hwsw.hu-n ebben az évben elemezte kimerítően a Windows Vista bukásának okait.

Kapcsolódó linkek: 
Kulcsszavak: