Idén is keresik az információs társadalmat népszerűsítő újságírókat Kovács Attila-díj 2012

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) ismét közösen hirdeti meg Az év informatikai újságírója díjat, amely az elhunyt kiváló újságíró, Kovács Attila nevét viseli.

 

A három szakmai szervezet a Kovács Attila-díjjal olyan újságírót kíván elismerni, aki 2012-ben készült munkáival sokat tett az infokommunikáció népszerűsítéséért. A díjra jelöltek között szerepelhetnek a nyomtatott, az elektronikus (TV, rádió) és az online média képviselői, így akár bloggerek is. 

A kiírók 2012. október 1-jéig várják a jelöléseket a díjra az NJSZT honlapján. A szakmai szervezetek mellett várják az olvasók, az újságíró kollégák, köztük a korábbi díjazottak jelöléseit is. A bírálat fontos szempontjai közé tartoznak azok a törekvések, melyek az információkommunikáció népszerűsítő hatásán túl, célul tűzték ki a digitális szakadék áthidalását is. 

A díj névadójáról:
Kovács Attila, a válogatott kardvívó a 80-as évek elején kezdte újságírói pályafutását a Számítástechnika című havilapnál, ahonnan a mai IDG elődjét jelentő Computerworld Informatika Kft.-hez igazolt, ahol a hírlevél-műfaj magyarországi meghonosítását kapta feladatul. Alapító tagja a Prím Kft.-nek, szerkesztette és kiadta a nyílt rendszerekkel foglalkozó OpenX hírlevelet és a telekommunikációról szóló TávLapot. Ezt követően a Monitor hetilap főmunkatársa lett, 1996-tól kezdődően pedig a Prím Online hírportál vezető szerkesztője és újságírója volt. 

 

A díj odaítéléséről hét fős bíráló bizottság dönt, amely a kiírók képviselőiből, valamint kommunikációs szakemberekből áll: 

Bőgel György, professzor – CEU Business School (a bizottság elnöke)
Papp Péter, alelnök – IVSZ
Lenhardt Anita, ügyvezető partner – LWp Kommunikáció
Mester Sándor, életműdíjas informatikai újságíró- Infotér Egyesület
Miltényi Gábor, ügyvezetőigazgató-helyettes – NJSZT
Dr. Rétfalvi Györgyi, főiskolai tanár – BKF, Kommunikációtudományi Intézet
Sali Róbert, MBA, informatikus

 

A díj átadására a 2012. november 15-én megrendezendő 6. Digitális Esélyegyenlőség Konferencián kerül sor. 

Várjuk a jelölésüket: http://njszt.hu/kovacs-attila-dij-2012-az-ev-informatikai-ujsagiroja

 

Üdvözlettel,
Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), 
Informatikai,Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ),
Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér)

 

Kulcsszavak: