Közép-Kelet Európa legjobb informatikai fejlesztése a Telemedbook

A Microsoft „Your Business. Your Fame.” versenyen kapott jelentős elismerést a magyar termék
 
Budapest, 2012. július 23. – Világszintű elismerésben részesült júliusban a MOHAnet Mobilsystems Zrt., miután a cég terméke elnyerte a Microsoft által meghirdetett „Your Business. Your Fame.” verseny Közép-Kelet Európa legjobb, Windows Azure-ra fejlesztett applikációja címet. A magyar cég a Telemedbook egészségügyi portállal, illetve az ahhoz kapcsolódó komplex hardver, és szoftver szolgáltatásával győzte meg a zsűrit a Microsoft torontói partnertalálkozóján szervezett döntőben. 
 
A MOHAnet Mobilsystems Zrt. hatéves tevékenységének egyik legnagyobb sikerét érte el júliusban a Microsoft „Your Business. Your Fame. (Te üzleted. Te hírneved.)” elnevezésű versenyén. A multinacionális cég a hagyományokhoz hűen idén tavasszal fejlesztői versenyt írt ki, amelyen a MOHAnet a Microsoft felhőszolgáltatására, az Azure-ra fejlesztett applikációk kategóriában pályázott.
 
A MOHAnet a Telemedbook elnevezésű egészségügyi közösségi portáljával indult a megmérettetésen, amely segítségével a felhasználók ingyenes regisztráció után gyűjthetik egészségügyi paramétereiket. A honlapra legegyszerűbben a MOHAnet által fejlesztett Vario Medcare idősfelügyelő készülékkel vihetőek fel az adatok, mivel e mobiltelefonhoz Bluetooth-szal kapcsolhatjuk a különböző gyógyászati segédeszközöket. A pályázat részét képezte a komplett háttérszolgáltatás is, beleértve az összes szoftvert (Helios, HeliosAdmin, Geoserver, Mercury Alarm, Mercurio Commander), és egyéb műszaki tartalmat is. 
Az elbírálás során több szempontot vett figyelembe a Microsoft: a termékötleten és a kivitelezésen túl számított az üzleti koncepció, a piaci potenciál és a megvalósíthatóság. Emellett a prezentáció minőségét is figyelembe vették a végső döntés során. E szempontok alapján a MOHAnet Mobisystems Zrt. az orosz Abbyy nevű fejlesztő vállalattal végzett az élen, végső győztest így a zsűri nyílt voksolása után hirdettek. Egyhangú szavazás alapján a MOHAnet megoldása lett a győztes, és nyerte el a „Közép-Kelet Európa Legjobb Applikációja (Central&Eastern Europe Best AZURE Application)” címet.
„Óriási sikernek tartom azt, hogy elnyertük a Microsoft díját, már csak azért is, mert a MOHAnet jóval kisebb, és fiatalabb cég a versenytársaihoz képest. Talán elég annyit megemlítenem, hogy a második helyezett Abbyy 23 éve tevékeny, és közel 1000 főt foglalkoztat világszerte” – mondta el Havasi Zoltán, a MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatója a díjátadót követően. „Büszke vagyok arra, amit cégünk a kezdetektől számított hat év alatt elért, és bízom benne, hogy ez az elismerés segítséget nyújt majd a határon, és akár a tengeren túli bővülésben” – tette hozzá a vezérigazgató.
 
A MOHAnet-ről
A MOHAnet hazánk legdinamikusabban fejlődő GPRS (General Packet Radio Service) technológián alapuló távfelügyeleti, logisztikai és telemetriás rendszereket fejlesztő és gyártó cége, amely jelenleg országosan 140 viszonteladó partnerrel, és rajtuk keresztül több mint 15.000 végfelhasználóval rendelkezik. A vállalatot 2006-ban Mozgó Zsolt és Havasi Zoltán alapította, amely töretlen hazai és nemzetközi fejlődésének köszönhetően 2009-től új társasági és szervezeti formában, mint MOHAnet Mobilsystems Zrt. folytatta tevékenységét. A saját fejlesztésű és gyártású termékek segítségével vagyon- és tűzvédelmi berendezések, segélyhívó-, és járőrellenőrző rendszerek, felvonók, s egyéb műszaki berendezések, valamint ital- és áru automaták, mozgó gépjárművek távfelügyeleti és logisztikai szolgáltatása nyújtható, melyhez az alkalmazott kommunikációs technológia országos lefedettséget biztosít.
Bővebb információt a www.mohanet.hu weboldalon találhat.
 
Sajtókapcsolatok
Borsi Dávid
 
Kommunikációs vezető
MOHAnet Mobilsystems Zrt.
 
Tel: 30/441-31-40
Email: d.borsi@mohanet.com