Szeredi Péter kitüntetése

Örömmel tudatjuk, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünk alkalmából, kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Dr. Szeredi  Péter Állami Díjas matematikus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar, Számítástudományi és Információelméleti Tanszékének címzetes egyetemi tanára.

Szeredi Péter a hatvanas évek második felétől tevékeny részese a magyar informatikának. A hetvenes-nyolcvanas években a NIM IGÜSZI, majd az SZKI munkatársa, a kilencvenes években az IQSOFT vezető munkatársa. Korai munkái közül kiemelkedő a szakmai vezetésével készült MProlog, amelyet több kontinensen is fogalmaztak.

Szeredi Péter Társaságunk tagja, 1974-től 1978-ig Rendszerprogramozási nyelvek szakcsoportunk vezetője, majd 2002-től 2012-ig Mesterséges Intelligencia Szakosztályunk elnöke volt. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság az ő vezetésével rendezte meg 2012. szeptember 4-8 között a 28. Nemzetközi Logikai Programozási Konferenciát, az ICLP 2012-t. Társaságunk 1982-ben Kalmár-díjjal, 2008-ban Neumann-díjjal ismerte el munkásságát.

Szeretettel gratulálunk az elismeréshez!