MI és a Robot - megnyitottunk

A MI és a Robot kiállításunk tablói a robotika történetét és témaköreit mutatják be, a bemutatott tárgyak pedig kisebb részt gyártott, nagyobb részt magánemberek által fejlesztett robotok.

A megnyitón a megjelenteket Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója köszöntötte. Beszédében felhívta a figyelmet az NJSZT világszerte példamutató örökségvédő tevékenységére: hiszen a tudományos civil szervezet egy átfogó informatikatörténeti múzeum fejlesztését vállalta magára.

Ezt az átfogó kiállítást egészíti most ki – az időszaki kiállítások sorában – a robotika, ezzel ez az informatikához ezer szállal kapcsolódó terület végre elfoglalta a méltó helyét a múzeumi színtéren is.

A MI és a Robot című kiállításán már a rendezés utolsó simításai után, szombaton - tehát a június 7-én, 11 órakor tartott megnyitó előtt - fogadtuk a tárlat első látogatóit: a legendás szoftverfejlesztő – és első magyar űrturista – Charles Simonyi kereste fel Informatika Történeti Kiállításunkat testvérével, Simonyi Tamással együtt. A Simonyi testvérek az állandó kiállítást és a robotikai időszaki tárlatot is nagy érdeklődéssel nézték végig.Bővebben: http://ajovomultja.hu/news/mi-es-robot-megnyitottunk

Tárlatunk felkeltette a sajtó érdeklődését. Néhány megjelenést külön is figyelmükbe ajánlunk:
Az Index.hu címlapon hozta kiállításunkat. Nagy Attila Károly cikke, szép képgalériával:
http://index.hu/tech/2017/06/09/mi_robot_szeged_robotika_kiallitas/
A Szeged TV ügyvezető igazgatónkat, Alföldi Istvánt szólaltatta meg rövid, kedvcsináló bemutatójában: http://vtvszeged.hu/s_!news/i__9/i__20994
A Librarius részletesebb interjút közölt Alföldi Istvánnal: https://librarius.hu/2017/06/12/robotok/
A Délmagyarban a robot-ember trió került a Nap képére. Török János fotója:
http://www.delmagyar.hu/nap-kepe/robot_ember/2521853/