Sipka Júlia (1950-2017)

A halál mindig fájdalmas, különösen akkor, ha olyan, hozzánk közel álló embert vesztünk el, mint Sipka Júlia, aki 2017. október 14-én hagyott itt bennünket.

Sipka Júlia, az NJSZT volt alelnöke, közgazdász, egyetemi doktor, a hazai szoftver kereskedelem meghatározó személyisége, az SZKI és az IQSOFT vezető munkatársa.

Sipka Júlia 1997 és 2003 között volt a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság alelnöke, de az informatikus szakmával, az informatikai kultúráért és az információs társadalomért tenni akarókkal előtte és utána is szoros kapcsolatot ápolt. Első munkahelye a Budapesti Rádiótechnikai Gyár volt, majd 1976-tól 1990-ig a Számítástechnikai Koordinációs Intézet munkatársa volt, a SciL leányvállalat egyik vezetője, 1990-től az IQSOFT kereskedelmi igazgatója, 2003 és 2006 között pedig az Informatikai és Hírközlési Minisztérium fennhatósága alatt működő HTEC programban dolgozott.

Kedves, vidám, segítőkész egyéniségét nem csak a szűk informatikai szakma ismerte. Aktív résztvevője volt mind a szakmai, mind az értékmegőrző tevékenységekkel foglalkozó civil közéletnek. Lelkes, közösségi ember volt, akire mindig lehetett számítani. Férjével, Sipka Lászlóval együtt elmaradhatatlan és tevékeny résztvevője volt az NJSZT rendezvényeinek, programjainak, különösen szívén viselte a múlt értékeinek megőrzését.

Példát mutatott azzal is, hogy lokálpatriótaként és természetvédőként is cselekedett azért, hogy szűkebb és tágabb környezetét olyan barátságossá és otthonossá tegye, mint amilyen az ő egyénisége volt.

Barátunk és kollégánk, Sipka Juli emlékét megőrizzük, mert valljuk: Addig élsz, amíg emlékeznek rád!

A temetés a Krisztus Király kápolna (Budapest, VIII. Reviczky utca 9.) urna-temetőjében lesz 2017. október 25-én 15 órakor.

Nyugodjon békében!

Csatolmány(ok)Méret
Sipka Júlia (1950-2017) gyászlejentés263.2 kB