NJSZT Baranya - III. Pécs IT Meetup

Időpont: 2017. április 6. Helyszín: PTE-MIK, Boszorkány u. 2. A202

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság harmadik alkalommal szervezte meg a Pécs IT Meetup rendezvényt, amelynek keretében helyi informatikai cégek és egyetemi hallgatók tapasztalatcseréjét, tájékoztatását tűztük ki célul.

A szakmai összejövetelnek a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara adott otthont.

Az érdeklődők (közel 60 fő) az alábbi előadásokból tájékozódhattak:

- Máté István Zsolt (NJSZT) - Az informatikai igazságügyi szakértői hivatás a lyukkártyától a virtuális valóságig

- Kuczkó Anikó (KIFÜ) – INPUT azaz Let’s start up Pécs

- Dr. Kuti Mónika (PTE KTK) – Crowfunding lehetőségek Pécsett

Az első előadást Máté István Zsolt informatikai igazságügyi szakértő, NJSZT tagtársunk tartotta. Érdekes esettanulmányok bemutatásán keresztül ismertette a résztvevőkkel az igazságügyi szakértői hivatást és rávilágított a szakma új kihívásaira.

A második előadást a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) területi képviselője,
Kuczkó Anikó tartotta. Bemutatásra került a GINOP-3.1.3-15-2016-00001 projekt, amelynek célja
az IKT startup cégek nemzetközi piacra jutásának segítése.

A jelenlévő IT cégek képviselői nagy érdeklődéssel hallgatták a támogatási lehetőségeket és a szünetben személyesen érdeklődhettek a programról. Az előadó kiemelte, a projket sikerének egyik lényeges pontja, hogy a helyi vállalkozásokkal kapcsolatban álló szervezetek - például az NJSZT Baranya – megszervezzék azokat a fórumokat, ahol a cégek tájékozódhatnak.

A Pécs IT Meetup programot kiváló példájának nevezte ennek a törekvésnek.

A harmadik előadást Dr. Kuti Mónika, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának adjunktusa tartotta. Bemutatta a korai fázisban lévő, nagy kockázatú beruházások finanszírozásának kevésbé ismert lehetőségeit és arra bíztatta a résztvevőket, hogy ilyen jellegű igényeikkel bátran keresség a Pécsi Tudományegyetemen működő Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központot.

Az előadók, vállalkozók, hallgatók, oktatók a kötetlen beszélgetések során is megoszthatták egymással a tapasztalataikat, ötleteiket.


Gyurák Gábor
2017. április 9.