A Társaság célja, hogy intézményektől független szakmai fórumként segítse hazánkban, illetve a magyar nyelvterületeken:

  • Az informatika alkalmazását, fejlesztését, az eredmények elterjesztését
  • A szakma presztízsének, színvonalának és etikájának megőrzését, illetve emelését
  • Az informatikával hivatásszerűen foglalkozók, illetve az informatikai eszközöket és módszereket más szakterületen alkalmazók véleményének és szakmai érdekeinek érvényre jutását
  • A széles körű részvételt a nemzetközi szakmai közéletben
  • Az informatikai szakemberek tájékoztatását és tapasztalatcseréjét
  • Az informatikai kultúra terjesztését, az informatikai oktatást

Tovább...

Hírek: 

A szerelés szerelmese

Muszka Dániel a magyar kibernetika egyik klasszikusa
Ma egy éve, 2018. március 22-én hunyt el Muszka Dániel, a magyar kibernetika egyik klasszikusa, mindannyiunk Dani bácsija.

Kivételes ajándék volt, hogy ismerhettük, együtt dolgozhattunk, sőt! amikor elégedett volt velünk, a fiacskái lehettünk.

LegendAI

IT Business Legendary Award - Ügyvezető igazgatónk immár hivatalosan is legendás

Március 12-én este megható telefonhívást kapott ügyvezető igazgatónk, Alföldi István.

Sziebig Andrea, az IT Business főszerkesztője kereste az ITBusiness&Technology kétnapos konferenciáról, Felsőtárkányból.

Megyék mozaikja

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság jubileumi évet tartott 2018-ban, a fennállása 50. évfordulóját ünneplő szervezetünk számos jelentős eseménnyel került be az országos sajtóba. Közhasznú tevékenységeinket országos egyesületként végezzük: területi szervezeteinkben értékes konferenciák, versenyek, tehetséggondozást célzó előadások és megannyi más program jelzi, hogy tagjaink is örömmel építik együtt az NJSZT-t  - legyen így a következő fél évszázadban is!

Magyar Ifjúsági Robot Kupa döntő

Az esemény időpontja: 
2019. ápr. 05. 08.00 - 15.00
Helyszín: 
Nyíregyházi Egyetem, Sóstói út 31/B.

Az NJSZT kiemelt támogatásával szervezett Magyar Ifjúsági Robot Kupa országos kvalifikációs versenyének második szakasza április 5-én lesz a Nyíregyházi Egyetemen.

Kilenc intézményből húsz csapat regisztrált, hogy versenybe szálljanak a bajnoki kupákért. Hat serleg vár majd odaítélésre.

Robot Színház ligában az OnStage Preliminary és az OnStage Avanced bajnoki címért  versengenek a csapatok.

Győző és a győzők Szekszárdon

Immár 15. alkalommal tartjuk meg a Neumann János Nemzetközi Programtermék Versenyt az alapító, Kovács Győző szellemében a szekszárdi I. Béla Gimnáziumban. A döntőre március 21-22-én kerül sor.

WSPS6 - 2019

A Doktoranduszok Országos Szövetsége Matematikai és Informatikai Tudományok Osztályának éves rendezvényét, a 6th Winter School of PhD Students in Informatics and Mathematics-ot (WSPS 6) 2019. február 22-24. között rendeztük meg a Szegedi Tudományegyetemen. A szervezésben a Szegedi Tudományegyetem Informatikai Intézete és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság működött közre.

Mindent megteszünk Náray Zsolt és az SZKI emlékének megőrzéséért

Idén 50 éves a Számítástechnikai Koordinációs Intézet, a 70-es, 80-as évek Magyarországának egyik legfontosabb és leginnovatívabb informatikai intézménye.

Miniszteri elismerés a tehetséggondozásért

A 2018. évi Diákolimpiákon sikeres versenyzők köszöntése

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság jövőt befolyásoló tevékenységei közül az egyik legfontosabb a tehetséggondozás. Nagyon örülünk, hogy a kormányzat idén is elismerte a 2018. évi nemzetközi informatikai diákolimpián eredményesen szereplő tanulók felkészítését támogató tevékenységünket.

De még nagyobb az öröm, hogy nagyon tehetséges diákok, jövendő informatikusok sikereinek részesei és segítői lehetünk.

Koszorúk Neumann tiszteletére

1957. február 8-án hunyt el Neumann János, a huszadik század egyik legnagyobb hatású gondolkodója, a modern számítógépek működési elveinek atyja.