A Társaság célja, hogy intézményektől független szakmai fórumként segítse hazánkban, illetve a magyar nyelvterületeken:

  • Az informatika alkalmazását, fejlesztését, az eredmények elterjesztését
  • A szakma presztízsének, színvonalának és etikájának megőrzését, illetve emelését
  • Az informatikával hivatásszerűen foglalkozók, illetve az informatikai eszközöket és módszereket más szakterületen alkalmazók véleményének és szakmai érdekeinek érvényre jutását
  • A széles körű részvételt a nemzetközi szakmai közéletben
  • Az informatikai szakemberek tájékoztatását és tapasztalatcseréjét
  • Az informatikai kultúra terjesztését, az informatikai oktatást

Tovább...

Hírek: 

Közgyűlés a Big Data szellemében

(egy kis adatelemzés az NJSZT-ről)


Ma, május 24-én tartotta beszámoló közgyűlését a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság. Immár hagyomány, hogy a civil szervezetekre nézve kötelező – és a közös munkák tervezése szempontjából rendkívül fontos – eseményt szakmai programmal kötjük össze.

Addig élsz, amíg emlékeznek rád…

Pompéry Béla (1918-2015)

Tévé és informatika - az ITF sorozatában

Ha a Magyar Televízióra és az informatikára gondolunk, az én korosztályomnak nézőként a TV-BASIC oktatóműsor jut eszébe – netán az adásszünetek, amikor a család megengedte, hogy a nagyképernyős, színes tévét "elfoglaljuk" a ZX Spectrummal.  Esetleg az idén 30 éves Szomszédok teleregény, melyben a Nemcsák Károly alakította Vágási Feri nyomdász ismerkedik a számítógéppel, a 90-es években "beszáll az inte

Díjeső

két országos verseny a jövő informatikusainak

NJSZT éves beszámoló közgyűlés 2017

Az esemény időpontja: 
2017. máj. 24. 10.00
Helyszín: 
Paulay terem (Budapest, 1061 Paulay Ede utca 9.)

Tisztelt Kolléga, Kedves Tagtárs!

Alapszabályunk előírásai szerint 2017. május 24-én 10 órai kezdettel éves beszámoló közgyűlést tartunk, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk.

Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlés időpontja: 2017. május 24-én 10:30.

A megismételt közgyűlés az eredeti napirenden szereplő ügyek tekintetében a megjelentek számától függetlenül határozatképes.

Napirend:

Unicum a borvidéken

Neumann Verseny 2017


LEDmátrix - az egyik versenyző munkájaAz egzakt módon nem állapítható meg, hogy a tizenhármas valóban szerencsés szám-e, az viszont egész biztos, hogy a 13. Neumann János Nemzetközi Tehetséggondozó Programtermék Verseny idén is profi szervezéssel és sikeresen zajlott le Szekszárdon.

Hisz a végtelenben

Obádovics Gyula könyvbemutatója

 

Az ember a középpontban

Beszélgetés Alföldi Istvánnal


Pontosan húsz éve, 1997 márciusában lett Alföldi István a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ügyvezető igazgatója. Nevét és arcát adja a Társasághoz – no meg a monogramját, az AI-t is… Arra viszont ritkán van ideje, hogy magáról meséljen. A jubileum kapcsán vállalkozott egy beszélgetésre pályája emlékezetes pillanatairól. Ennek kivonatát közöljük, szeretettel gratulálva a jubileumhoz.

Szeredi Péter kitüntetése

Örömmel tudatjuk, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünk alkalmából, kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Dr. Szeredi  Péter Állami Díjas matematikus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar, Számítástudományi és Információelméleti Tanszékének címzetes egyetemi tanára.

e-Hétköznapok szakosztály találkozója

Az esemény időpontja: 
2017. már. 27. 15.00 - 17.00
Helyszín: 
Óbudai Egyetem, Kiscelli utca 78. 216-os terem

Meghívó


Az e-Hétköznapok szakosztály megalakulását 2017 februárjában hagyta jóvá az NJSZT elnöksége.

A szakosztály az információs társadalom legtágabb témaköreiben összefogja a társadalomtudományi, humán képzettségű, a mérnöki, gazdasági kérdésekkel foglalkozó kutatókat, szakembereket, érdeklődőket, teret biztosít számukra a közös gondolkodáshoz, együttműködéshez, hálózatosodáshoz.