• Az előadások megtekinthetők az NJSZT YT-csatornán!

  Nagy sikerrel zajlott ECDL Tanévkezdő konferenciánk – olyan neves előadókkal, mint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke, az Informatika és Számítástechnika Tanárok Egyesülete főtitkára és a NISZ Zrt nyílt forráskódú rendszerekért felelős vezetője. A mintegy 150 résztvevő 90%-a az elejétől a végéig kíváncsi volt az online programra – a tartalmi visszajelzés szerint pedig 10-es skálán 8-asra értékelték a tanácskozást. Okulunk a kritikákból is: épp a sok tartalom miatt kevés idő jutott kommunikációra, tervezünk egy interaktívabb fórumot is.

 • Date

  F e l h í v á s

  A Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület meghirdeti a Második Szombathelyi RobOlimpia csapatversenyt, - elsősorban - Vas megyei tanulók részére.

  A versenyen 2+1 versenyszám kerül meghirdetésre:

  1. LEGO robot szumo bajnokság,

  2. Gyorsasági vonalkövető robot verseny.

  +1. Mikrovezérlő alapú (beágyazott) projektek bemutatója

  A csapatoknak külön-külön kell jelentkezési lapot kitölteni egyik vagy másik versenyszámra. Egy csapat mindkét versenyszámba is nevezhet!

 • Németh Márton Tamás ezüstérmével fejeztük be idén a diákolimpiai szezont. Nagykanizsán, Marci városában írta meg a négyfős magyar csapat a CEOI – Közép-Európai Informatikai Diákolimpia feladatait. A versenyt a Facebookon „közvetítettük”, így az első forduló után már beszélgettünk.

  Most folytattuk az eszmecserét…

 • Tehetséggondozásért felelős alelnökünkkel, Erdősné dr. Németh Ágnessel a Közép-Európai Informatikai Diákolimpia (CEOI) után beszélgettünk, de azzal a céllal, hogy az egész idei, rendhagyó diákolimpiai szezonról is levonjunk tanulságokat…

 • Pályázati felhívás

  A korábbi évekhez hasonlóan a Neumann Társaság szakosztálya, a Magyar Fuzzy Társaság a lágy számítási módszerek területén nyújtott kutatási-tudományos teljesítmények elismeréseként „MFT ifjúsági díj” adományozását tervezi az idei évben is.

  A díj adományozása két kategóriában történik, felsőoktatásban tanulók (BSc, MSc), illetve PhD-hallgatók számára. Mindkét kategóriában a kiemelkedő tudományos és alkotói tevékenység elismerésére szolgál a vonatkozó publikációk alapján.

 • A Magyar Fuzzy Társaság sikeres hozzájárulása a nemzetközi konferenciához

  2021. szeptember 16-17. között immár 19. alkalommal került megrendezésre az IEEE International Symposium on Intelligent Systems and Informatics (SISY) elnevezésű nemzetközi konferencia, amely többek között a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szakosztálya, a Magyar Fuzzy Társaság közreműködésével valósult meg. Sajnos idén is virtuális térbe kényszerültünk, ennek ellenére a konferencia sikeresen zajlott.

 • NJSZT-díjak

  A Neumann Társaság évtizedek óta kiosztja díjait (Neumann-díj, Tarján-emlékérem, Kalmár-díj, Kemény János-díj, Életműdíj), amelyek egy informatikusi pálya fontos fokmérői. Október 15-ig várjuk a jelöléseket!

 • Idén is várjuk a jelöléseket az IVSZ-szel és az Infotérrel közös díjra!

  A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az IVSZ Szövetség a Digitális Gazdaságért és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) 2021. évben is közösen hirdeti meg az „Az év informatikai újságírója” díjat. Október 15-ig várjuk a jelöléseket!

 • Location

  NJSZT ITK, Szent-Györgyi Albert Agora, Szeged, Kálvária sgt. 23.

  Date

  Szegeden és Budapesten is várjuk a látogatókat a Kutatók Éjszakáján!

 • Kutatók Éjszakája a Neumann Társasággal, Budapest.

  Location

  ELTE IK könyvtára, Pázmány Péter sétány 1/C.

  Date

  Kutatók Éjszakája

 • Location

  MTA SZTAKI, 1111 Budapest, Kende u. 13-17, Nagytanácsterem

  Date

  2021. szeptember 24. pénteken 14 órától az NJSZT Informatikatörténeti Fóruma (iTF) a Nagy Számítástechnikai Műhelyek sorozatának következő rendezvényére várja az érdeklődőket, ahol a Munkaügyi Minisztérium Számítástechnikai Intézete (MÜM SZÁMTI) mutatkozik be az MTA SZTAKI Nagytanácstermében.

 • A korábbi főtitkárunk, Kovács Győző szellemében rendezett nemzetközi programtermék versenyünk nevezési határideje novemberre módosult, a minden évben eseményszámba menő döntőt december 9-10-én tartjuk.

 • Az Emberi Erőforrások Minisztériuma meghirdette az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeket.

  A tanulóknak minden versenyre abban a középiskolában kell jelentkezniük, amellyel az adott tantárgy vonatkozásában a tanulói vagy vendégtanulói jogviszonyuk fennáll. A vendégtanulói jogviszony megszűnte után a tanuló saját iskolájában jelentkezhet a versenyre abból a tárgyból is, amelyre korábbi vendégtanulói jogviszonya alapján vált jogosulttá. A jelentkezést az iskola igazgatójához kell benyújtani 2021. szeptember 17-éig.

  Általános tudnivalók:

 • Sport&IT Meetup

  Location

  online, zoom

  Date

  A Neumann Társaság első őszi meetupján Dénes Ferenc sportközgazdász, a Champions Consulting tulajdonosa, a DJP munkatársa lesz vendégünk. Beszélhetünk még Túróczy Gáborral, a Webpont Kft. vezetőjével arról, hogy mit tud egy kis magyar cég nyújtani például a Los Angeles Lakersnek. Harmadik vendégünk Hirsch Gábor, aki most nem IT biztonsági szakértőként, hanem triatlonosként beszél arról, hogy ebben a sportágban is van helye az informatikának.

 • Augusztus 27-én az NJSZT Multimédia az oktatásban szakosztálya szakmai kerekasztal beszélgetést tartott több mint 20 szakember részvételével. Az eseményre az Edutus Egyetem Falk Miksa utcai épületében került sor mely nívós, szép környezetet biztosított. 

 • Folytatjuk sorozatunkat, mely annak jár utána, hogy szponzorainkat milyen okok motiválták társaságunk támogatására.

 • A Magyar Innovációs Szövetség Hírlevele is szemlézte - Dr. Osman Péter tollából - Tilesch György és Omar Hatamleh: Mesterség és intelligencia - Vegyük kezünkbe a sorsunkat az MI korában című könyvét. A támogatásunkkal megjelent kötetet tagjaink kedvezményesen vásárolhatják meg!

 • Gratulálunk Németh Márton Tamásnak!

 • Tegnap az eJOI-aranyérmesünkkel beszélgettünk, ma a tanárával, Csató Endrével, aki a hazai helyszín biztosításában is kulcsszerepet játszott. A tanévkezdés napján igazán inspiráló egy ilyen elhivatott és sikeres pedagógussal eszmét cserélni! 

 • Bemutatjuk az eJOI aranyérmesét

  Molnár István Ádámmal, a Földes Ferenc Gimnázium tanulójával már múlt évben is beszélgettünk, akkor bronzérmet nyert az Európai Junior Informatikai Diákolimpián. Most aranyérmet hozott Magyarországnak, mégpedig „hazai pályán”, mert az idén romániai szervezésű, de online versenyen Miskolcról vettek részt hazai diákolimpikonjaink.