Küldetés

A Neumann Társaság lehetőségeit felhasználva szeretne hozzájárulni a magyar szoftveripar érettségi szintjének emeléséhez, ezen keresztül a belföldi és külföldi partnerek által igényelt termékek és szolgáltatások minőségének javításához. 

A küldetés megvalósításának eszközei

Információtovábbítás és –terjesztés

Csatlakozás a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság WWW szerveréhez a szakosztály web oldalával. Ez a web oldal kapcsolati pontokat tartalmaz magyar és nemzetközi szoftverminőség menedzseléssel kapcsolatos web oldalakhoz.
A web oldalon keresztül egyébként elektronikusan elérhető legfontosabb információk nyomtatott publikálása a Neumann tájékoztatóban és hirdetése más fórumokon, konferenciákon figyelemfelkeltés céljából.

Rendezvények, oktatás, képzés

A szoftver termék- és folyamatminőséggel kapcsolatos legújabb ismeretek terjesztése, együttműködve magyar és nemzetközi szervezetekkel. 

Részvétel a SPICE (Software Process Improvement and Capability dEtermination) ISO által kezdeményezett szoftver folyamat felmérési szabványkerettel kapcsolatos képzés magyarországi kialakításában és szervezésében.

Együttműködés más szervezetekkel

Számítástechnikai kis és közepes vállalkozások Európai Únióbeli hasonló vállalkozásokkal való együttműködésének elősegítése.