XII. Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferencia

Hely

Szeged

Dátum

-

2016. január 21-22-én immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg Szegeden a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát. A konferencia fő célkitűzése a kezdetek óta mit sem változott: a rendezvény fő célja a nyelv- és beszédtechnológia területén végzett legújabb, illetve folyamatban levő kutatások eredményeinek ismertetése és megvitatása, mindemellett lehetőség nyílik különféle hallgatói projektek, illetve ipari alkalmazások bemutatására is.

A hagyományokat követve a konferencia idén is nagyfokú érdeklődést váltott ki az ország nyelv- és beszédtechnológiai szakembereinek körében. A konferenciafelhívásra idén is nagy számban beérkezett tudományos cikkek közül a programbizottság 24 előadást, 9 poszter-, illetve 4 laptopos bemutatót fogadott el. A programban a magyar számítógépes nyelvészet rendkívül széles skálájáról találhatunk előadásokat a számítógépes morfológiától kezdve a beszédtechnológián át a szaknyelvi szövegek számítógépes feldolgozásáig.

Mindemellett a magyar nyelvtechnológiai műhelyek együttműködésében megvalósuló, egy egységes magyar előfeldolgozó lánc kifejlesztését célzó INFRA projekt eredményei is külön szekcióban tárulnak a nagyközönség elé. Mindezen túl Pléh Csaba, az MTA rendes tagjának plenáris előadása is gyarapítja a konferencia résztvevőinek szakmai ismereteit. A konferencia sikeréhez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szíves anyagi támogatása is hozzájárul.

A konferencia honlapja: http://rgai.inf.u-szeged.hu/mszny2016/kezdolap