7. alkalommal mérkőznek meg a legjobb csapatok a WRO nemzeti döntőjén, ahol a világdöntőbe jutás a tét

Az EDUTUS sajtómeghívója

Hely

Győr Városi Egyetemi Csarnok (9026 Győr, Vásárhelyi Pál utca 1.)

Dátum

2022.07.07. - 2022.07.08.

WRO

A július 7-8. között kerül megrendezésre a World Robot Olympiad nemzetközi lego robotépítési és -programozási verseny nemzeti döntője.

A versenyen a csapatok RoboMission, Future Innovators és RoboSport kategóriában, Elementary (8-12 év közöttiek), Junior (13-15 év közöttiek) és Senior (16-19 év közöttiek) korosztályban fognak versenyezni. Közülük kerülnek ki azok a csapatok, akik a nemzetközi kvalifikációs kvóta alapján novemberben hazánkat fogják képviselni a dortmundi világdöntőn.

Az idei évre összesen 113 csapat regisztrált a 3 kategóriában (RoboMission, Future Innovatros és RoboSports) és 3 korosztályban. Közülük 89 csapat RoboMission kategóriában májusban 5 regionális elődöntőn (Miskolc, Tatabánya, Budapest, Szeged, Balatonfüred) mérte össze tudását. Közülük a nemzeti döntőre 50 csapat kvalifikált.

Future Innovators kategóriában 16 csapat fogja bemutatni az elkészített projektjét, az idei évben először megrendezésre kerülő új, RoboSports kategóriában pedig 3 csapat fog teniszt játszani egymással.

Az Edutus Egyetem mint a WRO hivatalos nemzeti szervezője idén 7. alkalommal rendezi meg az eseményt. 
 

A 2022-es versenyszezon témája: My robot my friend.
 

 

A verseny első napjának a programja:
13:00 Megnyitó
13:30 – 18:00 Verseny

A verseny második napjának a programja:

8:30 – 13:00 Verseny

13:00 - 14.00 Ebéd

14:30 Díjátadó

A részletes programterv itt található: https://bit.ly/3mUxkt5

A csapatok a versenyre előre megírt programmal érkezhetnek, ami alapján a robotnak egy versenypályán kell a szabályban előírtak szerint teljesíteni a feladatot meghatározott időre. A legjobb csapatok kiválasztásához a nap folyamán többször is véletlenszerűen kerülnek fel a pályaelemek a pályára, így a robotnak mindig az adott helyzethet kell alkalmazkodnia. A robotok versenypályán nyújtott teljesítményét szakértő bírók fogják értékelni.

Célunk, hogy az ország minden régiójában megismerjék az általános- és középiskolák, valamint felsőoktatási intézmények a WRO versenyt és lehetőségük legyen kipróbálni magukat a LEGO robotprogramozásban. Ezáltal a 2022-es Németországban megrendezésre kerülő WRO Világdöntőre minél több magyar csapat kvalifikálja magát.

Büszkén mondhatjuk, hogy 2022-ben Magyarország szervezi Európában a Friendship Invitational elnevezésű versenyt, ahol közel 34 országból fognak érkezni csapatok.

A WRO összes versenye ingyenesen látogatható és sajtónyilvános. 

Regisztrálni itt lehet: https://bit.ly/39WiXSq

További információk a versenyről és a kategóriákról a www.wro.hu oldalon érhetők el.

WRO