„Tervezetten fenntartható szerkezeti és funkcionális polimer kompozitok”

A Gábor Dénes-díjasok Klubja (GDKE) rendezvénye

Hely

Óbudai Egyetem (1034 Budapest, Bécsi út 96/b.)

Dátum

2024.03.28.

Kedves Vendégeink!

Szeretettel meghívjuk önöket a GDKE következő előadására, 2024. március 28-án 17.00 órára az Óbudai Egyetem, F09 termébe (1034 Budapest, Bécsi út 96/b.)

Előadó: Dr. Szebényi Gábor, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Polimertechnika Tanszék, egyetemi docens, az Erősített Műanyaggyártók Szövetségének elnöke, előadásának címe: „Bevezetés a polimer kompozitok világába: Szerkezet, teljesítmény és fenntarthatóság”

Az előadás részletesen bemutatja a kompozit anyagok koncepcióját, kifejtve azok összetételét, szerkezetét és tulajdonságait. továbbá áttekinti a széleskörű alkalmazási lehetőségeiket, kiemelve azokat a területeket, ahol a kompozitok kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A prezentáció végén a fenntarthatóság fontosságáról lesz hó, hangsúlyozva a kompozit anyagok hiba/sérüléstűrő képességét és a roncsolásmentes anyagvizsgálat jelentőségét ezen a területen.

Előadó: Prof. Dr. Toldy Andrea, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Polimertechnika Tanszék, egyetemi tanár, az MTA-BME Lendület Fenntartható Polimerek Kutatócsoport vezetője, előadásának címe: „Tervezetten biztonságos, fenntartható szerkezeti kompozitok”

A polimerek hőstabilitása és égésgátlása döntő fontosságú, amikor a fémeket szerkezeti alkalmazásokban polimer kompozitokkal helyettesítik, jellemzően, hogy csökkentsék az alkatrészek tömegét, és járműipari alkalmazásokban ezzel összefüggésben az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást. Az előadás összefoglalja a szálerősített polimer kompozitok égésgátlási stratégiáit, kitérve a hagyományos térhálós rendszerekre és újrahasznosításra tervezett, vitrimer alapú kompozitokra.

Az esemény hibrid formában kerül megrendezésre, melynek linkjét hamarosan jelezzük.

Részvételi szándékukat, kérjük, jelezzék felénk március 26-ig a gabor.denes.klub@gmail.com e-mail címen!

Címke