Karakteres megoldás a digitális írástudásért

Legjobb gyakorlatok – Magyarországon is! 1.

A napokban beszámoltunk róla, hogy az NJSZT által bevezetett két modul is Best Practice (Legjobb Gyakorlat)-díjat nyert a 100 országot felsorakoztató nemzetközi ECDL-mezőnyben. Magyarország tehát példát mutat legjobb gyakorlatokból.

A kiváló megoldásokat mi is figyeljük, s különösen érdekesek a – szigorú minőségbiztosítási követelményeinknek megfelelő és még azon túl is a legjobbat nyújtó – vizsgaközpontok. Tanuljunk azoktól, akiktől tanulni érdemes!

Az NJSZT – az ECDL hazai vezető szervezeteként – Magyarországon 229 vizsgaközponttal áll napi kapcsolatban. A vizsgaközpontok jubileumi, 20. fórumát áprilisban tartottuk, ott is lehetőséget adtunk a hazai legjobb gyakorlatok bemutatására.

A mai naptól ezekből szemezgetünk minden héten. Elsőként a Karakter Kft-t mutatjuk be – a patinás vizsgaközpontot a jubileumi fórumon Kormos Györgyné, ECDL irodavezető, minőségirányítási és oktatási adminisztrációs vezető mutatta be az ECDL vizsgaközpontoktól érkezett kollégáknak. 

Kormos Györgyné, Karakter Kft.

A szolnoki központ valóban karakteres résztvevője a digitális írástudás világának: 16 éve működnek ECDL vizsgaközpontként nagyon sikeresen, ami az ott dolgozó munkatársak színvonalas munkájának, elkötelezettségének és kitartásának köszönhető. Éveken keresztül ők nyerték el a legjobb vizsgaközpontnak járó díjat (2007, 2009-14), amelyet azok a vizsgaközpontok kapnak, amelyek a díj átadását megelőző évben a legtöbb vizsgázót regisztrálták.

Rákosi Szilvia, az NJSZT főmunkatársa évek óta állandó kapcsolatot ápol a Karakter csapatával. Őt kértük meg, hogy néhány szóban jellemezze a náluk folyó munkát:

A szolnoki vizsgaközpont számos pedagógus számára tartott tanfolyamokat, és adott a kezükbe ECDL bizonyítványt. E mellett középiskolásokat vizsgáztat nagy számban és munkanélküliek képzésében vesz részt. Minden egyes résztvevőre személyesen is odafigyelnek, nyitottak a tanulók, vizsgázók igényeire, például vizsga után megbeszélik a felkészítő tanárral a tipikus hibákat. Nagyon sok energiát fektetnek be abba, amit csinálnak, jól értik a dolgukat.

Két évvel ezelőtt az IKT pedagógusoknak modul bevezetésekor a Karakter Kft-ben tartottuk az egyik pilot képzést. Meglepő volt, hogy a résztvevő pedagógusok szinte mindegyike már rendelkezett ECDL bizonyítvánnyal, és otthonosan mozogtak a képzőben, merthogy nem először vettek ott részt tanfolyamokon, és ez a felkészültségükön is meglátszott.”

Csak így tovább, Karakter!

Kíváncsivá tettük? Tudjon meg többet a Karakter Kft. ECDL vizsgaközpontjáról a cég hivatalos oldalán!
http://karakter.info/v2/index.html

Figyeljék Facebook-oldalunkat, a következő hetekben újabb vizsgaközpontokat mutatunk be!

Ungvári Sándorné és Németh Roland Alföldi Istvántól, az NJSZT ügyvezető igazgatójától veszi át az év vizsgaközpontjának járó vándordíjat az ECDL vizsgaközpontok XIII. fórumán, 2011-ben.
Képünkön: Ungvári Sándorné és Németh Roland Alföldi Istvántól, az NJSZT ügyvezető igazgatójától veszi át az év vizsgaközpontjának járó vándordíjat az ECDL vizsgaközpontok XIII. fórumán, 2011-ben.

Címke