Hely

Online

Dátum

Milyen módon lehet beszámítani az ICDL tanúsítványt a pedagógus-továbbképzésbe? Hogyan fejlődött az ICDL vizsgarendszer az elmúlt években. Az eredményekről és a lehetőségekről számolnak be az ICDL program munkatársai online tájékoztató keretében.

REGISZTRÁCIÓ: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZcrdeGoqD8tH9Kcj_3xJWfRihKt_qwev1SD

2025-től az ICDL bizonyítvány jelentős többletpontot ér a Pécsi Tudományegyetemen!

2025-től az ICDL bizonyítvány jelentős többletpontot ér a Pécsi Tudományegyetemen.

Hírmozaik hetedhét országból, az ICDL-digitális tudás megbecsültségéről.

Az előttünk álló időszakban az ICDL programban több olyan fejlesztést tervezünk, amely egyrészt a nemzetközi vizsgarendszer tendenciáival is összhangban van, másrészt az itthoni igényeket, például a felsőoktatási felvételi plusz pontszámokba való beszámítás miatti növekvő érdeklődést elégítheti ki.

​​​​​​​A felsőfokú felvételi időszak során már több egyetem is beszámítja pluszpontként a nemzetközileg elfogadott számítógép-használói jogosítványt, vagyis az ICDL bizonyítványt. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem például akár 75 többletpontot is ad a bizonyítványért a felvételizőknek. Az ICDL három évnél nem régebbi, jól sikerült informatikai és digitális kultúra érettségi után is igényelhető további vizsga nélkül.

A fórum résztvevői a Neumann Társaság tevékenységéről, az ICDL aktualitásairól hallhattak.

A CEPIS és az ICDL Alapítvány üzent.

Nagy érdeklődéssel fogadták a Neumann Társaság által kiadott IT biztonság közérthetően című könyv bővített verzióját, huszonnégy óra alatt több mint 1200-an töltötték le a hiánypótló tankönyvet. Az olvasó a tankönyvben átfogóan tájékozódhat az információbiztonság kérdéséről, különös figyelmet fordítva a gyermekek védelmére, a minket érő digitális fenyegetettségek felismerésére és elhárítására.

2023. november 22-én nagy sikerrel zajlott le a fenti címmel tartott online eseményünk