Tizenöt XIII. kerületi kismama sikeres ECDL vizsgája

2012. október 16-án dr. Tóth József polgármester adta át a bizonyítványt a kerületi kismama ECDL program keretében sikeresen vizsgázott résztvevőknek. Az önkormányzat által finanszírozott 90 órás képzést követően tizenöten tettek négymodulos ECDL Start vizsgát.

Dr. Tóth József polgármester tájékoztatta a kismamákat az őket érintő kerületi feladatokról és a további tervekről. Kiemelte, hogy a kerületben a gyermeklétszám folyamatosan nő, de valamennyi bölcsődei és óvodai igényt ki tudnak elégíteni. Az önkormányzat több gyermekintézményt épített vagy újított fel az elmúlt években. Örömteli dolog az is, hogy a bölcsődei ellátás a kerületben továbbra is ingyenes.

A jelenlegi kismama tanfolyamon 18 fő kapott lehetőséget a tanulásra, 15-en végigjárták, s mindannyian sikeresen le is vizsgáztak. Az informatikai ismeretek nyújtásának ingyenes lehetőségén túl az önkormányzat a kismamákat angol nyelvtanfolyammal és kismama bérlettel is segíti.

Az önkormányzat 10 év alatt mintegy 50 millió forintot költött a gimnáziumi ECDL tanfolyamok támogatására. A kerület önkormányzati fenntartású gimnáziumaiban a program 2001. évi indulása óta eltelt 11 év alatt összesen 2.579 regisztrált tanuló 11.722 sikeres modulvizsgát tett. 1.171 tanuló 7 modulos ECDL bizonyítványt szerzett, a többiek kevesebb modulból vizsgáztak, illetve a 4 modulos ECDL Start bizonyítványt szerezték meg.

Alföldi István, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság - Országos ECDL Iroda ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a XIII. kerületnek a számítástechnikai tudás fejlesztésére irányuló tevékenysége, az elért eredmények elismerésre méltóak és országosan is jelentősek. Magyarországon mintegy 430 ezren tettek eddig eredményes ECDL vizsgát, mely a teljes népesség 4,5 %-a - ezzel az adattal előkelő helyen állunk a nemzetközi rangsorban. 

Címke