XXI. Multimédia az oktatásban nemzetközi konferencia összefoglaló

2015-ben XXI. alkalommal került megrendezésre a Multimédia az oktatásban nemzetközi konferencia, az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, valamint a Neumann János Számítógéptudományi Társaság, Multimédia az Oktatásban Szakosztály (MMO) szervezésében. A szakmai rendezvény célja volt, hogy elősegítse az oktatás, valamint a kutatás és fejlesztés különböző területein dolgozó, oktató hazai és külföldi szakemberek, PhD és felsőoktatási hallgatók találkozóját, tapasztalatcseréjét, egyes szakterületekhez kapcsolódó kreditek gyűjtését. A színvonalas, közel 60 db előadás nemzetközi minősítésre és publikálásra került. A szakmai rendezvényhez kapcsolódott Szabadkán a II. IKT az oktatásban konferencia, amely elsősorban a közoktatásban dolgozók oktatókat szólította meg.

Előadók érkeztek: Ausztráliából, Szerbiából, Magyarországról A konferencia nyelve szerb, magyar és angol volt. A konferencián hagyományosan kiosztották az MMO szakosztály díjait, amelyből Alföldi István az NJSZT ügyvezetője igazgatója a Multimédia az Oktatásban Szakosztály Örökös Tagja oklevelet és díjat kapta meg.

A konferencia zárásaként kihirdetésre került a következő, MMO 2016. évi rendezés helyszíne: Balatoni Múzeum, Keszthely. Továbbá bejelentésre került a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, Multimédia az Oktatásban Szakosztály Vajdasági Tagozatának megalakulása is.

Képek és további érdekességek a konferencia facebook oldalán: https://www.facebook.com/ictmttk