A Minőségbiztosítási Bizottságtól búcsúzom, nem a minőségtől!

Minőségbiztosítási Bizottság

Tizenöt év után köszönt le a nemzetközi ECDL Alapítvány Minőségbiztosítási Bizottságában (QAC) betöltött pozíciójáról Alföldi István, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ügyvezető igazgatója.

A búcsú alkalmával eddigi munkáját elismerő díjat kapott a szintén búcsúzó Rodger Hake-kel együtt az ECDL nemzetközi vezetőitől, a QAC múlt hét végén, Londonban rendezett tanácskozásán.

Az összes ECDL-országra kiterjedő munkát végző bizottság kezdeményezői és alapítói közé tartozott ügyvezető igazgatónk. A bizottság létrehozásának ötlete 1999-ben fogalmazódott meg, majd hivatalosan 2001-ben jött létre a QAC. A társadalmi felelősségvállalás és a szoftverfüggetlenség mellett a minőségbiztosítás az ECDL legfontosabb pillére, a nemzetközileg elfogadott képzési rendszer alapja.

Az NJSZT nagy hangsúlyt fektet a minőségbiztosításra, amit Alföldi István az ECDL egyik legidőtállóbb értékének tart. Alföldi a minőségbiztosítás érdekében végzett, nemzetközi szintű tevékenységét ismerték most el.

A Minőségbiztosítási Bizottságtól búcsúzom, nem a minőségtől – fogalmazott, utalva arra is, hogy az országszerte több száz vizsgaközpont munkáját vezető NJSZT-től továbbra is a legmagasabb minőséget várja el.