Alföldi István az InfoRádióban: Interaktivitás, Kreativitás Tanároknak

Interaktivitás, Kreativitás Tanároknak

Kedvünk van kedvet csinálni: több fórumon is felhívjuk a figyelmet az IKT pedagógusoknak modulunk nyújtotta előnyökre. Legutóbb megjelent cikkünk az InfoRádió érdeklődését is felkeltette, ahol Panulin Ildikó beszélgetett Alföldi Istvánnal, Társaságunk ügyvezető igazgatójával.

A tanórák előkészítését, a tudásellenőrzést, a csoportmunka megfogalmazást is segíti a digitális eszközök és módszerek használata az iskolában, de különösen a „digitális bennszülöttek” nemzedékének megszólítását és bevonását – világított rá Alföldi István a beszélgetésben. – Az általunk közzétett segédletek által önállóan is elsajátíthatóak az ehhez szükséges ismeretek, a többi, hasonló kezdeményezésnél viszont még többet is nyújtunk.

A Digitális Jólét Program – és azon belül a Digitális Oktatási Stratégia célkitűzései is jelzik, hogy a tanárok digitális továbbképzése nagyon fontos terület. Az NJSZT az IKT pedagógusoknak tananyagot a nemzetközileg elfogadott és épp ezért a munkaerőpiacon is nagyon előnyös ECDL részévé tette.

Köztudott, hogy a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság most már több évtizede, folyamatosan megújuló tartalommal dolgozik a digitális írástudás terjesztéséért, az ECDL-t pedig alighanem mindenki ismeri már az országban. Ennek egy moduljává tettük a tananyagot, ami azért fontos, mert így a tanárok az ebből szerzett tudás bizonyításával kreditpontot szerezhetnek, illetve a hétéves kötelező továbbképzést is letudhatják megfelelő feltételek teljesülése esetén.

Aktuális előny az is, hogy az IKT pedagógusoknak modul komoly segítséget jelenthet azoknak a tanároknak, akik a Digitális témahét keretében már bizonyítani szeretnék tudásukat diákjaik előtt is.

Hallgassa meg a teljes beszélgetést: