Az ECDL nélkülözhetetlen az Európai Unióban

A Digital Skills and Jobs Coalition az EU kezdeményezése, amely az uniós tagállamok kormányainak képviselőit és az oktatás, képzés és foglalkoztatás kulcsfontosságú szereplőit fogja össze. A kezdeményezés előzménye a Grand Coalition for Digital Jobs 2013-2016 és az EU e-Skills stratégiája. A koalíció célja az alacsony szintű digitális készségek problémájának kezelése Európában.

Ebben a munkában az ECDL (Európai Számítógép-használói Jogosítvány) szakértői az első perctől kezdve részt vesznek.

Damien O'SullivanEnnek eredményességét az bizonyítja a legjobban, hogy a testület legfontosabb szervébe, az igazgatótanácsba a minap beválasztották Damien O'Sullivant, az ECDL Alapítvány vezérigazgatóját. Ez is egyértelmű bizonyítéka annak, hogy az ECDL-ben felhalmozott tapasztalat és a folyamatosan megújuló képzési rendszer megkerülhetetlen a huszonegyedik században.

Mivel a megfelelő szintű digitális készségek és a digitális munkahelyek nélkül egy ország véglegesen elveszíti versenyképességét, nagyon fontos mindaz, amit az ECDL kínál Európában – és azon belül a legsikeresebbek közé tartozó Magyarországon is – fűzte hozzá a hírhez Alföldi István, az ECDL magyarországi licenctulajdonosaként is működő Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ügyvezető igazgatója.