Lovász László az NJSZT50 fővédnöke

Az idén 50 éves Neumann János Számítógép-tudományi Társaság az év folyamán számos szakmai konferenciával – többek között októberben a Magyar Tudományos Akadémián és novemberben a hagyományos Digitális Esélyegyenlőség (12. DE!) konferenciával - továbbá díszvacsorával, kiállítással, könyv megjelentetésével emlékezik meg az NJSZT fél évszázados jubileumáról.

Az NJSZT a civil társadalom iránt felelősséget vállaló nonprofit tudományos egyesületként a jubileumi évben is az információs társadalom legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire kívánja felhívni a figyelmet és szeretnénk bemutatni múltunk azon mérföldköveit, melyek lehetőséget adtak a Társaságnak, hogy az informatikai tudományok és technikák minél több pozitív lehetőségét ismertessük meg a magyar lakossággal.

Társaságunk az NJSZT50 eseménysorozat fővédnökének Lovász László Széchenyi-nagydíjas matematikus egyetemi tanárt, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét kérte fel. Lovász László iskolateremtő munkásságát Társaságunk és a Budapesti Műszaki Egyetem a múlt évben ismerte el Neumann professzori cím adományozásával – ezért külön is megtiszteltetés számunkra, hogy az elnök úr elvállalta a felkérést.

NJSZT 50 logó