Három magyar bronzérem, Magyarország az ötödik a CEOI-n!

Beszámoló a 25. Közép-Európai Informatikai Diákolimpiáról (CEOI 2018)

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság tehetséggondozási programja keretében, a Társaság finanszírozásával ismét igen eredményesen készült fel a magyar csapat a Közép-Európai Informatikai Diákolimpiára. A versenyre augusztus 13 és 18. között került sor Varsóban, Lengyelországban.

Tizennégy csapat 55 versenyzője vett részt az olimpián. Magyarország mellett Ausztria, Azerbajdzsán, Csehország, Grúzia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Olaszország, Románia, Svájc, Szlovákia és Szlovénia képviseltette magát. Lengyelország rendezőként 2 csapatot indított.

A magyar olimpiai csapatot Horváth Gyula és Nikházy László vezették. Csapatunk a válogatóverseny után többnapos intenzív felkészítésen vett részt, összesen 8 napig az ELTE-n készültünk. A felkészítés során – az eddigi versenyek tapasztalatait figyelembe véve – olyan ismeretek elsajátítása volt a cél, amelyek felhasználásával megoldhatók az utóbbi években gyakori feladattípusok.

A versenyt a CEOI szabályainak megfelelően bonyolították le: a versenyzőknek mindkét versenynapon 3-3 feladatot kellett megoldani öt óra alatt. Jó eredményt Lengyelország, Románia és a meghívott Grúzia csapatai értek el. Magyarország csapata a 14 csapat közül 5. helyezést érte el. Csapatunk a tavalyival megegyezően idén is három bronzérmet szerzett:

Csapatunk idei eredménye:
19. Nagy Nándor (bronz érem)    Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest
21. Tóth Balázs (bronz érem)    Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest
22. Gyimesi Péter (bronz érem)    Veres Péter Gimnázium, Budapest
40. Noszály Áron    Fazekas Mihály Gimnázium, Debrecen

CEOI 2018 csapat

A következő olimpiák
•    26. Közép-Európai Informatikai Diákolimpia, Szlovákia, 2019
•    27. Közép-Európai Informatikai Diákolimpia, Magyarország, 2020
Magyarország legközelebb 2020-ban kerül sorra, mint CEOI rendező.

Dr. Horváth Gyula csapatvezető és Nikházy László csapatvezető helyettes beszámolója nyomán
NJSZT Tehetséggondozási Szakosztál