Győző és a győzők Szekszárdon

Immár 15. alkalommal tartjuk meg a Neumann János Nemzetközi Programtermék Versenyt az alapító, Kovács Győző szellemében a szekszárdi I. Béla Gimnáziumban. A döntőre március 21-22-én kerül sor.

A jogelődjével, a Garay Versennyel együtt három és fél évtizedes múltra visszatekintő versenyre Magyarország minden részéből és a Vajdaságból is érkeznek diákok, hogy bemutassák alkotásaikat. A verseny Kovács Győző eredeti célkitűzéseinek megfelelően nemcsak a diákok informatikai tudását, de kreativitását, előadói képességeit is próbára teszi. A döntő online is követhető a verseny honlapján.

A minden évben a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság kiemelt támogatásával rendezett verseny döntőjén ez alkalommal Kovács Győző, az NJSZT egykori legendás főtitkára személyes tárgyait is bemutatjuk a gimnázium épületében.

A Győző győzött című kiállítás kamaraváltozatának méltóbb helyet nem is találhatnánk, mint Kovács Győző szülővárosa. A kiállítás anyaga bemutatja a legendás tudós és tudományos népszerűsítő kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerét, felvillantja színes egyéniségét.

A kamarakiállítást a tárlat rendezője, Képes Gábor, az NJSZT főmunkatársa nyitja meg.

Reméljük, hogy a kiállítás nemcsak a versenyen résztvevő diákoknak okoz örömet: a tavaszi félév folyamán láthatják a gimnázium tanulói – és az előre bejelentkező érdeklődők is.

A gimnázium honlapja:
http://ibela.sulinet.hu/gimnazium/

A tárlat bevezető tablója
A tárlat bevezető tablója