Regisztrálj és vegyél részt Te is a WRO™ Legorobot versenyen!

WRO logó

EU Széchenyi 2020 logóVannak olyan lelkes diákok az iskolában, akik érdeklődnek az informatika iránt? Szeretnéd, hogy a diákok „játszva” megtanuljanak Legorobotot programozni? Rendelkezik az iskolád LEGO EV3 szettel és szeretnétek gyakorlatban is használni? Regisztrálj 2-3 fős csapattal és képviseljétek ti Magyarországot 2019 novemberében a győri WRO Világdöntőn.

A World Robot Olympiad™ (WRO™) egy nemzetközi robotépítési és - programozási verseny, amelynek célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására. A felkészülés alatt a 2-3 fős csapatok egy csapatvezető segítségével közösen oldják meg az évente megújuló kihívásokat. A versenyeken az előzetesen megszerzett tudás alapján a csapattagoknak egyedül kell megoldani a feladatokat.

A versenyen 6-25 év közötti fiatalok vehetnek részt 4 kategóriában (Regular, Open, Football, Advanced Robotics Challenge) és 6 korosztályban. A versenyen a csapatok a robotjukat LEGO MINDSTORMS® elemekből építik meg, de versenykategóriától függően a többi vezérlő, építőanyag vagy programozási nyelv használata is megengedett. Az ARC kategóriában a National Instrument myRIO vezérlőegysége és a MATRIX, TETRIX építőelemek használhatók.

WRO2019 versenyszezon témája: Smart Cities

A WRO2019-es versenyszezonjában 10 regionális fordulót tartunk az Edutus Egyetem szervezésében. A regisztrált csapatok 4 kategóriában és 6 korosztályban mérhetik össze tudásukat és kvalifikálhatják magukat a tatabányai nemzeti döntőre. A legjobban teljesítő csapatok a novemberi győri világdöntőn képviselhetik Magyarországot.
Szeretnél csapatot indítani, de nem érzed úgy, hogy kellőképp felkészültek volna a versenyre? Az idei versenyszezon egy jó lehetőség lehet arra, hogy a gyerekek megtapasztalják a versenykörnyezetet, jártasságot szerezzenek és a következő évben a felkészülés során beépíthessék a megszerzett ismereteket és gyakorlati tudást, rutinosan indulhassanak a megmérettetésen.

Jelentkezési határidő a versenyre: 2019. április 26.

FIGYELEM!
A szegedi regionális forduló időpontja megváltozott!
Új időpont: 2019. június 5.

A regionális versenyek helyszíneiről, időpontokról, kategóriákról és a regisztráció menetéről a www.wro.hu oldalon tudhat meg több információt.

Regisztráció

Széchenyi 2020 logó