XXV. Multimédia az oktatásban nemzetközi konferencia

Beszámoló

2019. június 6-7. Ericcson Magyarország 

(Budapest, Magyar Tudósok Körútja 11.)

2019-ben XXV. alkalommal rendezték meg a Multimédia az oktatásban nemzetközi konferenciát, az Ericcson Magyarország Kft. és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Multimédia az Oktatásban Szakosztálya szervezésében. A szakmai rendezvény célja, hogy elősegítse az oktatás, valamint a kutatás és fejlesztés különböző területein dolgozó, oktató hazai és külföldi szakemberek, PhD és felsőoktatási hallgatók találkozóját, tapasztalatcseréjét, egyes szakterületekhez kapcsolódó kreditek gyűjtését.

A szakmai rendezvényen plenáris előadás keretében köszöntötték a 25. évfordulóját ünneplő Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Multimédia az Oktatásban Szakosztály konferenciasorozatot is.

Ennek keretében:

A “Multimédia az oktatásban gyűrű” életműdíjat Kovács Kálmán kapta, mint aki a legtöbbet tette a pedagógiailag illetve andragógiailag megalapozott multimédia-felhasználás módszereinek, felfogásának, pedagógiai, illetve andragógiai szemléletének népszerűsítése és elismertetése érdekében.

A “Multimédia az oktatásban gyűrű” tananyag díjat Papp Gyula és Vágvölgyi Csaba kapta a módszertanilag legjobbnak ítélt, pedagógiailag illetve andragógiailag megalapozott multimédiás tananyag szerzőjének elismeréséül.

A “Multimédia az oktatásban gyűrű” képzés díjat Kósa Jolán kapta a módszertanilag legjobbnak ítélt, pedagógiailag illetve andragógiailag megalapozott multimédia-felhasználást segítő képzés szakmai (módszertani) létrehozójának elismeréséül. 

A “Multimédia az oktatásban gyűrű” örökös tag díjat dr. Kozma-Bognár Veronika kapta, aki a legtöbbet tette a „Multimédia az oktatásban” konferenciasorozat létrehozása, működtetése és szakmai támogatása terén.

MMO konferencia, Vidovenyecz Zsolt számítógépeivel

A közel 50 színvonalas előadás nemzetközi minősítésre és publikálásra kerül. A konferencia nyelve angol és magyar volt.

Előadók és résztvevők érkeztek: Afrikából, Norvégiából, Svédországból és Magyarországról.

A konferenciát informatikatörténeti kamarakiállítások egészítették ki:

Az előadótérben Vidovenyecz Zsolt magángyűjtő mutatta be magyar személyi számítógépeit, az NJSZT GSM – Generációk Saját Mobiljai kiállításához pedig a Mobilmementók Baráti Kör csapata csinált kedvet az épület aulájában.

A Mobilmementók Baráti Kör bemutatója az Ericsson székház aulájában

További részletek: http://www.mmo.njszt.hu/aktualis.htm

MMO konferenciánk közönsége

Összefoglaló az NJSZT Multimédia az Oktatásban Szakosztályról

Az NJSZT MultiMédia az Oktatásban szakosztály 2007. április 19.-én alakult (jogelődje: 1999. május 28.-án). Jelenleg több mint 150 fő tagja a szakosztályunknak, melynek irányítását egy 12 fős elnökség látja el. Továbbá a szakmai munkát egy 9 fős Szakmai Tanácsadó Testület, valamint Erdélyi és Újvidéki Tagozatok segítik.

A szakosztály fennállása óta az éves konferenciáin közel 1250 előadás hangzott el, mintegy 1650 szerző bevonásával. A teljes konferenciasorozaton közel 2600 érdeklődő vett részt. 

A 2011. évi XVII. „Multimédia az oktatásban” konferencia először került a határon túlra, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége valamint szakosztályunk szervezésében. Ezáltal szervezetünk további célkitűzése valósulhatott meg a Kárpát-medence multimédiával foglalkozó oktatói, kutatói és szakembereinek helybeni megszólításával.