IT biztonság közérthetően - Első a (kiber)biztonság!

 

Október elsején kezdődik az Európai Kiberbiztonsági Hónap, de a Neumann Társaság számára az IT biztonság égetően fontos kérdésköre nem csak októberben van fókuszban.

Azt tanácsoljuk tagjainknak és olvasóinknak is: egész évben ügyeljenek adataikra, titkaikra, biztonságukra. Segítünk!

Segítünk az IT biztonság közérthetően című, ingyenesen hozzáférhető tankönyvünkkel, mely most megújulva letölthető.

https://njszt.hu/hu/webform/it-biztonsag-kozerthetoen

Az Erdősi Péter Máté és Solymos Ákos által írt kötet ismeretanyagának a technológia gyors fejlődése miatt elengedhetetlen évenkénti frissítése, amelyben idén a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonsági Akadémiájának szakértői is közreműködtek.

Az újdonságok közt szemezgetve a könyvből az is kiderül, hogy miként lehet felismerni a DeepFake technológiával készített hamis videókat, vagy mire kell vigyáznia a gyerekeknek a népszerű TikTok közösségi szolgáltatás használatakor, de még abban is segítséget nyújt, hogyan kell megóvni digitális eszközeinket, ha azokat otthonunktól távol, például szállodában vagy étteremben használjuk.

A kötetet pár nap alatt már több ezren letöltötték honlapunkról, a bejelentés fontosságát mutatja,  hogy a könyv megjelenéséről információ többek között az Indexen, a 24.hu oldalon és a HVG-ben is megjelent.

Az IT biztonság közérthetően az ECDL-es IT biztonsági modulunk tananyagához is kapcsolódik, így a hétköznapok világában ez a legkorszerűbb, legérthetőbb képzés és vizsga a témában.

IT biztonság közérthetően könyvünk borítója