ITBN

ITBNA 15. évfordulót ünneplő ITBN információbiztonsági kiállítás és konferencia szeptember 25-26-án népesítette be a Groupama Arénát.

Az ITBN szervezői, Keleti Arthurral az élen, akinek neve összekapcsolódik az ITBN-nel, úgy döntöttek, hogy a Neumann Társaság kiberbiztonság terén végzett munkáját, kezdeményezéseit azzal is elismerik, hogy egy jótékonysági kupon megvásárlására biztatják az esemény résztvevőit. Az összegyűlt summát az ITBN-nel egyeztetve a Neumann Társaság az IT biztonságtudatosságot növelő akciókra, képzésekre fordítja. Köszönjük a támogatást!

Magát az impozáns helyszínen rendezett, teltházas találkozót nemcsak iparági és tudományos szereplők bemutatói tették teljessé, számos előadást, kerekasztal beszélgetést is hallhattunk, külföldi szaktekintélyektől is, többek között az etikus hackerekről, a médiában terjedő álhírek jelenségéről, a jelszóvédelem történetéről és aktuális kérdéseiről.

Teltház a Groupama Arénában

Rendkívül érdekesen világított rá a konferencia a kiberbűnözés veszélyeire és az ellene való védekezés jogi hátterére, az idén stabilizálódó jogi szabályozásra.

Számos példát hallhattunk zsarolóvírus-járványokra, adathalász támadásokra, a darkneten burjánzó bűncselekményekre, de az ellenük védekező szakemberek összefogásaira is. A rendezvény díjátadónak és kiberbiztonsági startupversenynek is helyet adott.

https://www.itbn.hu/index.php/hu/

A Neumann Társaság csapatából különösen aktív volt Hirsch Gábor kollégánk, aki nemcsak az ITBN-en képviselte társaságunkat, de nagy erőbedobással dolgozik egy új, IT biztonsági szakmai közösségünk kibontakoztatásán is.