Beszámoló az iTF október 28-i találkozójáról

Az Informatikatörténeti Fórum 2019 október 28-ára meghívta a NJSZT-szervezetek vezetőit, az érdeklődőket egy találkozóra.

A találkozó célja bemutatni az iTF honlapot: ennek keretében végigmentünk a honlapon, és beszámoltunk a fejlesztés, működtetés  körülményeiről. A másik célunk: párbeszédet folytatni, javaslatokat kapni, hogy a honlap még sikeresebb legyen.

A mintegy 2 órás megbeszélést sikeresnek ítéljük: egyrészt a jelenlévők jobban megismerték az iTF honlapot, a működésünket, másrészt nagyon sok értékes, előremutató javaslat is elhangzott.

Elhangzott (kiemelt) javaslatok:

  • a honlap rovatainak bevezető oldalain egyértelműbb legyen, hogy ez a gyűjtemény nem teljes körű, és ehhez várjuk a külső segítséget, hogy minél nagyobb, szélesebb körű legyen a honlap tartalma
  • szükséges lenne egy on-line „kezelési kézikönyv”, különös tekintettel a kiemelkedő Keresés és Szűrés funkciók használatára.
  • adott esetben a középiskolai informatikai tankönyvek is bekerülhetnének az Írások közé

Megköszönve a jelenlévők aktivitását és konstruktivitását, részünkről  elkötelezettség, hogy folytatni kívánjuk az ilyen típusú találkozásokat, és a javaslatokat figyelembe véve készítjük a 2020-as fejlesztési, gyarapítási, működtetési tervünket. Mert bízunk benne, hogy folytatjuk az építkezést!

2019. november 13.

Megyery Károly