Beszámoló a HÓDítsd meg a biteket informatikai verseny 2019-es díjátadójáról

A bebras nemzetközi informatikai verseny hazai szervezésében idén 202 iskolából több mint 27 ezer diák versenyzett az öt életkori kategóriában. 
 
Az eredmények, statisztikák és a feladatok (megoldásaikkal) már felkerültek a kezdeményezés archívumába (http://e-hod.elte.hu/archivum).

e-Hód grafikon

A magas részvételnek és a verseny informatikát népszerűsítő céljának megfelelően a díjkiosztón 188 résztvevőnek gratulálhattunk a korcsoportjukban elért dobogós helyezésért.
A díjátadót hagyományosan megelőző foglalkozássorozatra az ELTE IK informatika tanárszakos hallgatói négy különböző programmal készültek. A foglalkozásokon a résztvevők a LEGO MINDSTORMS EV3 robotokkal és a növekvő népszerűségnek örvendő micro:bit eszközök segítségével kezdő és haladó szinten mélyülhettek el a programozás alapjaiban, valamint az IFTTT technológiával ismerkedhettek meg. Három hat fős csapat pedig dELTEktívvé képezhette magát egy technológiai kihívás játék során.

A foglalkozásokat követő díjkiosztóra szép számban érkeztek versenyzők, akik a kísérőkkel együtt töltötték meg az ELTE IK Harmónia termét. A díjátadó elején az ELTE IK dékánja, dr. Horváth Zoltán mondott beszédet, aki kiemelte a versenyzők magas létszámát és a problémamegoldó feladatokat. Ezt követően az NJSZT ügyvezető igazgató helyettese, Miltényi Gábor köszöntötte a díjazottakat, tanáraikat és kísérőiket. Köszöntőjében felhívta a figyelmet az NJSZT által szervezett további tehetséggondozási versenyekre, valamint a 2020-as magyarországi rendezésű CEOI-re és szintén hazai rendezésű 2023-as IOI-ra, ahol a jövő tehetségei – ifjú Neumann Jánosok, Ada Lovelacek – mérhetik össze tudásukat.

Az emléklap mellett számos jutalmat adhattunk át a legjobb eredményt elérő fiataloknak. A díjak között kiemelt szerepet kaptak az NJSZT Közoktatási Szakosztálya által készített egyedi bögrék, illetve az ELTE IK által felajánlott ajándékok: kulacsok, kisebb ajándékok. 

Köszönjük támogatóinknak, hogy lehetővé tették a foglalkozások lebonyolítását és biztosították a díjakat a résztvevők számára!

támogatók logói