Nemzetközi Diákkonferencia a Bánkin - beszámoló

 

Nemzetközi Mechatronikai Diák mikro-konferencia (IMSµC 2019) a Bánkin

2019. december 17-én sikeresen megrendezésre került, immár 8. alkalommal, a Nemzetközi Mechatronikai Diák mikro-konferencia az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán a Mechatronikai és Járműtechnikai Intézet és a Mechatronika Tanszék szervezésében.

Nemzetközi Diákkonferencia a Bánkin

A konferencia célja, hogy a mechatronikai és a hozzá közel álló tudományok területén lehetőséget adjon a Magyarországon tanuló diákoknak, úgy a hazaiaknak, mint külföldieknek, megismerni egymást, elmélyíteni szakmai tudásukat, növelni prezentációs készségüket és nem utolsó sorban mélyíteni angol nyelvű kommunikációs jártasságukat.

A diákokra való tekintettel a konferencia ingyenes volt, viszont a gördülékenyebb szervezés miatt az előadóknak és az esetleges érdeklődőknek is (tanárok, diákok, látogatók) előre regisztrálniuk kellett a konferencia honlapján.  A nemzetközi jellegre való tekintettel a konferencia hivatalos nyelve az angol volt. Ez már a harmadik alkalom, hogy a konferenciára 4-6 oldalas konferenciacikkel lehetett jelentkezni.

A cikkek előzetes elbíráláson mentek keresztül, majd ennek alapján került sor az elfogadásukra. Minden elfogadott cikket elő kellett adni a konferencián. A beadott konferenciacikkekből a szervezők elkészítik a konferenciasorozat konferencia-kiadványát, amely elektronikus formában a konferencia honlapján lesz elérhető.  A kiadvány egy ISBN számmal ellátott hivatalos publikáció, amely külön kérésre, díjazás ellenében, nyomtatva is megjeleníthető.      

A konferencia szinte teljes egészében „lemásolta” a nagy nemzetközi konferenciák folyamatát. Reggel az előadók regisztrációjával kezdődött, ahol az előadók átvehették a konferenciacsomagjukat, majd a hivatalos program szerint folytatódott. 

A konferenciát egy nyitóbeszéd (dr. Nagy István, alapító elnök), majd egy plenáris előadás indította, és ezeket követték az előadások a párhuzamos szekciókban.

A program szerint az előadások három párhuzamos szekcióba (délelőtti/délutáni szekció) rendeződtek, ahol szekciónként 6-6-6 előadás hangzott el. Minden szekciónak megvolt a szekcióvezetője, ők értékelték a szekcióban elhangzott előadásokat, majd az értékelések alapján megállapításra került a szekció legjobb előadása. A szekciók végeztével, a konferencia büféjében szendvicsek, kávék és üdítők csillapították az előadók, látogatók és szervezők éhségét, szomjúságát.

A konferencia végén három díjat osztottak ki a rendezők:

  • M. Nierengarten; A.A. Algarab: System Control of Door Lock & Security (1. párhuzamos szekció, “Mechatronics-Robotics”,elnök: Dr. Nagy István)
  • T. Kalkabekova: Analysis of Clustering Methods & Modelling a Clustering Data Network with the Help of MatLab (2. párhuzamos szekció, “Mechatronics-Intelligent systems”,elnök: Dr. Tóth-Laufer Edit)
  • R. Persyn; S. Gernaey: Inverted Linear Pendulum (3. párhuzamos szekció, “Mechatronic-Systems”,elnök: Lukács Judit)

A konferencia nem jöhetett volna létre anyagi támogatás nélkül. Ebben a legnagyobb köszönet illeti a Magyar Fuzzy Társaságot, akik már tavaly is támogatták a konferenciát, majd a Bánki Kart és Dékáni Hivatalát, akik a termeket biztosították, majd az egyetem Mobilitási Osztályát, akik a szendvicseket, kávékat adták, majd a Bánki HÖK-t, akik a konferenciacsomagokat állították össze. Természetesen további köszönet illeti a Bánki Mechatronikai és Járműtechnikai Intézetét, mint szervezőket is, akik szinte egy családként segítették a konferencia létrejöttét.

Remélem ez a konferenciasorozat tovább folytatódik, és jövőre még nagyobb létszámmal és gazdagabb programmal várhatjuk majd a résztvevőket.

Találkozzunk jövőre is! ...

A konferenciával kapcsolatos részletesebb információk (fotók, előadások), továbbra is megtalálhatók a konferencia honlapján, lásd: http://old.bgk.uni-obuda.hu/mei/IMSmC/2019/index.html

Dr. Nagy István,

alapító elnök  

 

 

 

 

Csatolmány Size
A konferencia részletes programja 702.98 KB

Galéria