KöMaL-segítség a távoktatáshoz

Szakmai partnerünk, a KöMaL közleménye

Kedves Tanárok!

Távoktatási óráikra felkészülésükhöz vegyék igénybe a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok Informatika rovattal honlapját:  www.komal.hu.

Itt 20 évre visszamenőleg megtalálhatók a KöMaL matematika, fizika és informatika versenyeiben minden korábbi tanévben havonta kitűzött feladatsorai és nagyon sok megoldás: https://www.komal.hu/verseny/korabbi.h.shtml. Az idei tanév (matematika, fizika és informatika) feladatai és a legtöbbnek a megoldása pedig itt érhetők el: https://www.komal.hu/verseny/feladatok.h.shtml.

A KöMaL-ban rendszeresen jelennek meg matematikából emelt szintű érettségire gyakorló feladatsorok. 2020. márciusi számunk most mindenki számára letölthető, és ha a helyzet továbbra is ezt indokolja majd, ugyanezt megtesszük a tanévben még megjelenő áprilisi és májusi számaink esetén is. Mindhárom számban találhatnak matematikából emelt szintű érettségire felkészítő feladatsorokat is a kitűzött versenypéldákon túl (a májusiban az áprilisi megoldását).

Azoknak pedig, akik a következő hetekben esetleg megrendelnék és így nem jutna el időben hozzájuk könyv formájában a megrendelt Matematika érettségi emelt szinten – 24 válogatott gyakorló feladatsor megoldással c. kiadványunk, pdf formátumban fogjuk azt előzetesen elküldeni.

A KöMaL egész tanéves pontversenye folytatódik, és a beküldési határidők sem változnak.
A versenyzőket e-mailben értesítettük, hogy ebben a helyzetben hogyan küldjék be online a megoldásukat: https://www.komal.hu/verseny/feladatok.h.shtml.

Tanár és diák egyaránt válogathat különböző korosztályú, nehézségű és témakörű (pdf-ben letölthető) feladatokat, cikkeket a KöMaL digitális archívumából (http://db.komal.hu/KomalHU) a Keresés funkcióval. Közöttük van néhány emelt szintű érettségire felkészítő feladatsor fizikából is.

Reméljük, hogy hozzá tudunk járulni mindhárom tantárgy digitális oktatásához: 

a KöMaL szerkesztősége

Címke