Maradj otthon! Maradj edzésben!

Online versenyekkel és programozási tananyagokkal segít a Neumann Társaság

EU Széchenyi 2020 logóA szellemi versenyekre, így az informatikai diákversenyekre való felkészülés hasonlóan szorgalmas, rendszeres munkát, jelenlétet igényelő folyamat, mint a komolyan vett sportolás. A koronavírussal kapcsolatos vészhelyzet miatt több informatikai verseny elmarad a tavasz folyamán, de a Neumann Társaság tehetséggondozási rendszere ebben a vészhelyzeti időszakban is biztosítja a felkészülést, az online, letölthető anyagokat, sőt! a nagy megmérettetések szimulálására alkalmas online versenyeket is. A következőre, a Nemes Tihamér Online Programozási Versenyre április 4-én kerül sor!

A patinás – a Neumann Társaság által 1985 óta megrendezett - Nemes Tihamér versenyek családjába tartozó online verseny elsődleges célja az, hogy az általános- és a középiskolák tanulóinak lehetőséget adjon programozási ismereteik és képességeik összehasonlítására.

Az online verseny egyes fordulóiban a versenyzőknek 3-5 programozási feladatot kell megoldaniuk C++, Pascal, C#, Python vagy Java nyelven, a beküldött megoldásokat Linux környezetben fordítják újra és az így kapott programokat értékelik.

A versenyt három korcsoportban (5-8., 9-10., 11-12. osztályosok) hirdetik meg, de közös feladatokkal. Az online verseny azoknak is lehetőséget nyújt a megmérettetésre, akik most kezdik a programozást – a középhaladó szintű diákoknak pedig kiváló – és a jelen helyzetben egyedülálló – alkalom a gyakorlásra!

Április 4-én már a verseny negyedik fordulójára kerül sor, de teljesen új versenyzők is csatlakozhatnak. Jelentkezni április elsején, szerdán, éjfélig lehet a következő oldalon:

https://biro.inf.elte.hu/faces/versenyre.xhtml

Aki rákapott a programozás ízére, folytathatja a versengést május 9-én, az ötödik fordulóban is.

További információk a verseny oldalán:

http://tehetseg.inf.elte.hu/nemes-online/index.html

Programozni jó!

A Neumann Társaság a sok tízezer diákot megmozgató hazai versenyektől a csúcsot jelentő diákolimpiai mozgalomig igen széles tehetséggondozási programot gondoz. Az ehhez kapcsolódó szakköri foglalkozások ppt formátumú előadásai, továbbá segédanyagai (mintakódok) elérhetőek a Társaság tematikus oldaláról:

http://tehetseg.inf.elte.hu/szakkorok.html#segedanyagok

Az ELTE Informatikai Karával, annak szakembereivel közös tehetséggondozási rendszer számos további, otthonról is szabadon elérhető kiadvány letölthetőségét lehetővé teszi:

http://tehetseg.inf.elte.hu/segedanyagok.html

Széchenyi 2020 logó